Logo UHasselt

menu

UHasselt


Nieuws

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

< OVERZICHT

Peter Tom Jones @ UHasselt     31 jan 2012

31 jan 2012

Wat mag je verwachten?
In een eerste uiteenzetting geeft Prof. dr. Steven Van Passel een korte schets over het belang van een multidisciplinaire aanpak om Cleantech te realiseren. Dit aan de hand van enkele duurzaamheidsprojecten in Limburg.

Vervolgens neemt dr. Peter Tom Jones ons op een meeslepende manier mee in het thema rechtvaardige duurzaamheid. Brandend actueel: hij werd onlangs voorzitter van de vzw I-Cleantech Vlaanderen. Na zijn uiteenzetting zullen we geen excuus meer hebben om te doemdenken. Reële oplossingen voor de complexe vraagstukken van vandaag zijn geen utopie, op voorwaarde dat we bereid zijn de platgetreden paden te verlaten. Hij houdt een wervend pleidooi voor een andere samenleving, waar levenscomfort, rechtvaardigheid, ecologische duurzaamheid en zinvolle werkgelegenheid centraal staan.

Peter Tom Jones is burgerlijk ingenieur Milieukunde, doctor in de Toegepaste Wetenschappen en werkzaam als Onderzoeksmanager (IOF) aan de K.U.Leuven, met specialisatie in industriële ecologie. Hij is één van de 15 pioniers van Plan C, de Vlaamse transitie-arena voor een duurzaam materialenbeheer én van Terra Reversa, de Vlaamse denktank voor ecologische economie. Sinds kort is hij voorzitter van de vzw I-Cleantech Vlaanderen.

 

Meer info