Logo UHasselt

menu

UHasselt


Nieuws

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

< OVERZICHT

UHasselt reikt eerste doctoraten in de Statistiek uit    27 sep 2012

27 sep 2012

Statistiek is belangrijk voor onze samenleving
2013 is het internationale Jaar van de Statistiek. Tijdens dit feestjaar zal de belangrijke bijdrage van de statistiek aan de samenleving uitvoerig toegelicht worden. Statistiek maakt het verschil in de gezondheidszorg, in het bedrijfsleven, voor overheden, in de media… Het onderzoek van CenStat (Centrum voor Statistiek van de UHasselt) situeert zich voornamelijk binnen de biostatistiek en de bioinformatica, met toepassingen in klinische studies, epidemiologie en volksgezondheid…

Prof. dr. Marc Aerts, directeur van CenStat en onderdirecteur van het interuniversitair instituut I-BioStat, vertelt met trots: “Voor de UHasselt, CenStat en de doctoraatsstudenten zelf is het een mooie erkenning om in de aanloop tot dit bijzonder feestelijk jaar ook doctoraten in de Wetenschappen: Statistiek te mogen uitreiken.”

Over CenStat
Het Centrum voor Statistiek (CenStat), de Hasseltse entiteit van het interuniversitair instituut I-BioStat, verricht onderzoek binnen de domeinen van de de biostatistiek, de bioinformatica en de mathematische statistiek. Vanuit concrete onderzoeksvragen en toepassingen in klinische studies, epidemiologisch en genetisch onderzoek worden nieuwe statistische modellen en methoden ontwikkeld en bestudeerd.  CenStat werkt hierbij intensief samen met de (farmaceutische) industrie, universitaire onderzoeksinstellingen, de overheid, enz. 

Dit onderzoek is sterk geïntegreerd met het onderwijs dat CenStat verzorgt op PhD-niveau en op master-niveau met de zeer succesvolle, internationale en volledig Engelstalige Master of Statistics.

Over de Master of Statistics
De ‘Master of Statistics’ is een internationaal, tweejarig masterprogramma. Alle lessen worden in het Engels gegeven. De studenten kunnen uit volgende specialisaties kiezen: Biostatistics, Bioinformatics, Epidemiology & Public Health Methodology, ICP Biostatistics. Studenten mogen opleidingsonderdelen uit verschillende specialisaties combineren en kunnen zo hun eigen profiel creëren.