Logo UHasselt

menu

UHasselt


Nieuws

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

< OVERZICHT

CEO Cubigo naar Silicon Valley voor exclusief Google-bootcamp    21 jan 2015

CEO Cubigo naar Silicon Valley voor exclusief Google-bootcamp
21 jan 2015

Cubigo is door Google uitgeroepen tot één van de vijftien meest beloftevolle startende ondernemingen ter wereld. Het online zorgplatform voor ouderen en zieken werd ontwikkeld door UHasselt spin-off Aristoco. CEO Geert Houben mag in februari deelnemen aan een exclusieve veertiendaagse opleiding (‘BlackBox Connect’) in Silicon Valley. Hij is de eerste Belg in tien jaar die voor het Google-‘bootcamp’ een uitnodiging in de bus kreeg.
 
Geert Houben trekt op 8 februari naar San Francisco, waar hij tijdens BlackBox Connect potentiële investeerders en vertegenwoordigers van andere technologiebedrijven zal ontmoeten. Hij krijgt er ook tips en tricks over de verdere uitbouw van zijn bedrijf. “Dat ik een uitnodiging voor dit bootcamp kreeg, is een teken dat ze in onze toepassing geloven. Het is alvast een grote kans om de doorbraak van Cubigo in de VS en elders te kunnen versnellen”, aldus Geert Houben in diverse media.

Met Cubigo kunnen ouderen en zieken thuis onder meer videogesprekken voeren met familie, een warme maaltijd bestellen, een poetshulp inroepen en zelfs hun bloeddruk meten en naar de dokter doorsturen. Daarnaast biedt het online platform ook zorg- en veiligheidsdiensten aan, zoals het inschakelen van hulp bij een val. “En dat allemaal met een simpele druk op een icoontje. Bij Cubigo staat gebruiksgemak voorop.”

Cubigo rijgt de lofbetuigingen intussen aan elkaar. In 2013 kreeg het een IWT-Award, enkele maanden geleden werd Cubigo op een zorginnovatiecongres in Nederland dan weer bekroond tot ‘meest innovatieve toepassing’.