Logo UHasselt

menu

UHasselt


Nieuws

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

< OVERZICHT

Franse Amatsigroup neemt UHasselt spin-off SEPS Pharma over    26 jan 2015

Franse Amatsigroup neemt UHasselt spin-off SEPS Pharma over
26 jan 2015

SEPS Pharma, de allereerste UHasselt spin-off in de life sciences, komt in Franse handen. Amatsigroup is de Franse ‘nummer 1’ als het gaat om het leveren van diensten op het vlak van de ontwikkeling van farmaceutische producten. “We zijn trots op alles wat ons team tot nu toe verwezenlijkt heeft. Onze erkende expertise in de ontwikkeling van innovatieve formulaties biedt substantiële potentiële synergieën met de activiteiten van Amatsigroup”, zegt oprichter Yves Gonnissen.

SEPS (Self Emulsifying Prodrug Systems) Pharma levert diensten voor de ontwikkeling van geneesmiddelen – zoals ontwikkeling van de preformulatie en de formulatie, analytische geneesmiddelenontwikkeling, procesontwikkeling en preklinische productie. De UHasselt spin-off heeft kantoren in BioVille op campus Diepenbeek en in Gent. Het team bestaat uit 30 werknemers. Met meer dan 25 klanten in Europa, de Verenigde Staten en Japan noteerde SEPS Pharma in 2014 een omzet van 5 miljoen euro.

Met de overname zal Amatsigroup haar diensten in verband met de ontwikkeling van geneesmiddelen voor haar klanten (biotechnologische bedrijven, middelgrote of grote farmaceutische bedrijven) naar de Belgische site van SEPS Pharma brengen. Het Franse bedrijf hoopt haar jaaromzet in 2015 op te krikken naar 33 miljoen euro (tegenover 26 miljoen euro in 2014 en 23 miljoen euro in 2013).

“Ideale partner”
LRM stapte zes jaar geleden mee in SEPS Pharma via KMOFIN. De UHasselt werd aandeelhouder door de inbreng van technologie via haar onderzoeksinstituut BIOMED. Nico Vandervelpen (COO van LRM): “We zijn fier om in de afgelopen jaren mee een sleutelrol te hebben mogen spelen doorheen de sterke groei van SEPS Pharma tot en met deze overname.”

“Amatsigroup is voor SEPS Pharma de ideale partner om van de internationale ontwikkeling van ons dienstenaanbod, gericht op farmaceutische laboratoria, een succes te maken”, aldus oprichter Yves Gonnissen.

Foto: SEPS Pharma heeft kantoren in BioVille en in Gent.

www.sepspharma.com