Logo UHasselt

menu

UHasselt


Nieuws

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

< OVERZICHT

LifeTech gaat samenwerken met Canadese innovatiecluster Sherbrooke Innopole    1 okt 2015

LifeTech gaat samenwerken met Canadese innovatiecluster Sherbrooke Innopole
1 okt 2015

LifeTech en Sherbrooke Innopole gaan nauwer samenwerken. De twee innovatieclusters ondertekenden op woensdag 30 september een overeenkomst in de marge van de ‘International Life Sciences Summit’ in het Canadese Sherbrooke. Het akkoord moet de weg vrijmaken voor meer kruisbestuiving tussen de onderzoekscentra, universiteiten, ziekenhuizen en zorginstellingen in beide regio’s.

Sherbrooke Innopole is een twin cluster uit Canada die sterk inzet op vernieuwende en duurzame economische ontwikkeling van de lifesciencessector. “De bedoeling is om de linken tussen de industrie, onderzoekscentra, universiteiten, ziekenhuizen en zorginstellingen in Sherbrooke en Limburg te bevorderen en te faciliteren. Dat komt onze innovatiekracht alleen maar ten goede”, zegt prof. dr. Bert Op ’t Eijnde (vicevoorzitter LifeTech).

LifeTech en Sherbrooke Innopole zullen ook de handen in elkaar slaan bij de opvolging van investeringsmogelijkheden in de life sciences en healthcare. Prof. dr. Op ’t Eijnde: “De samenwerking met Sherbrooke Innopole biedt nieuwe kansen voor onze bedrijven en voor ons onderzoek. Het is een boost voor start-ups en een stimulans voor verdere groei.” De overeenkomst sluit ook perfect aan op de ambities van het SALK-plan. “Daarin werd onder andere de uitbouw van clusterwerking en bevordering van samenwerking over de grenzen heen opgenomen als belangrijke pijlers. Met dit akkoord zullen we daar in de toekomst nóg sterker op kunnen inzetten.”

Ontoforce
De ondertekening vond plaats in de marge van de International Life Sciences Summit in Sherbrooke. De Limburgse delegatie bestond uit LifeTech, het Instituut voor Mobiliteit aan Universiteit Hasselt, Flanders’ Care en Ontoforce. De Limburgse start-up gespecialiseerd in technologie voor informatiestroom en -beheer, sloot op zijn beurt een contract met Immune Biosolutions, gevestigd in Sherbrooke. Het Canadese bedrijf isoleert hoogkwalitatieve antilichamen uit kippeneieren als moleculaire tools voor detectie, kwantificatie en visualisatie. “Dit actieve partnerschap zal voor beide innovatieve, jonge bedrijven versterkend werken en twee continenten samenbrengen”, aldus Ontoforce. De deelname van Ontoforce aan Sherbrooke International Life Sciences Summit kwam mede tot stand dankzij de ondersteuning van Flanders Investment & Trade.