Logo UHasselt

menu

UHasselt


Nieuws

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

< OVERZICHT

Studenten industrieel ingenieur creëren woonkamer uit verpakkingsmaterialen    1 dec 2015

Studenten industrieel ingenieur creëren woonkamer uit verpakkingsmaterialen
1 dec 2015

Studenten industrieel ingenieur van de UHasselt/KU Leuven werkten de afgelopen weken aan een wel heel speciaal kunstwerk: een fotohokje inclusief woonkamer volledig opgetrokken uit verpakkingsmaterialen. De creatie is op 1 en 2 december te bewonderen op verpakkingsbeurs Empack in Mechelen.

De bachelor- en masterstudenten industrieel ingenieur kregen van Empack Mechelen de opdracht mee om met uiteenlopende materialen – plastic, karton, hout, metalen blikken… – een kunstwerk te maken. “Tijdens een brainstorm kwamen we op het idee om een fotohokje te creëren met een woonkamer als decor. Een stuk minder saai dan de traditionele photobooth met gordijn”, zegt student Fabrice Peeters. Het decor en de rekwisieten zijn vervaardigd uit materialen van exposerende bedrijven. “De lamp is van karton, de bloemen zijn gekleurde folie, de vaas bestaat uit een metalen plaat en de zetel uit paletten.”

Het ‘fotohokje hedendaagse stijl’ werkten de studenten verpakkingstechnologie buiten de lesuren uit. “Deze opdracht is een extra uitdaging voor de studenten. Ze moeten in groep creatief aan de slag met verpakkingsmaterialen én tegelijkertijd in contact treden met materiaalleveranciers”, zegt prof. dr. ir. Mieke Buntinx (faculteit Industriële ingenieurswetenschappen). “Voor deze toekomstige verpakkingsingenieurs biedt het project sowieso de ideale gelegenheid om zich te profileren op een beurs waar toonaangevende verpakkingsspecialisten hun innovaties tonen.”

De creatie van de UHasselt/KU Leuven-studenten prijkt 1 en 2 december aan de ingang van de Empack-beurs.

Industrieel ingenieur is een gezamenlijke opleiding van de UHasselt en KU Leuven.