Logo UHasselt

menu

UHasselt


Nieuws

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

< OVERZICHT

UHasselt stapt mee in Flanders Vaccine    21 apr 2015

UHasselt stapt mee in Flanders Vaccine
21 apr 2015

Op dinsdag 21 april lanceerde Vlaams minister Jo Vandeurzen Flanders Vaccine, een innovatieplatform voor kenniscentra, bedrijven en organisaties actief in het onderzoek naar en de ontwikkeling van vaccins. Het platform is een samenwerkingsverband tussen de UHasselt (BIOMED & LifeTechLimburg), UAntwerpen (VAXINFECTIO), UGent (PROVAXS), FlandersBio en BioMARIC.

Flanders Vaccine moet maximale synergie creëren tussen de academische en industriële actoren in het domein van infectieziekten, immunologie en vaccinologie en zo innovatie in vaccinontwikkeling stimuleren. “Het vormen van zo’n multidisciplinair netwerk van kennis- en onderzoekscentra, farma- en biotechnologiebedrijven laat ons toe om sneller en efficiënter in te spelen op trends en ontwikkelingen”, aldus de partners.
 
Door hun kennis en knowhow in één platform te bundelen, willen VAXINFECTIO, PROVAXS, BIOMED & LifeTechLimburg, FlandersBio en BioMARIC bovendien een bijdrage leveren aan de huidige uitdagingen in de gezondheidszorg. “Inzetten op vaccinontwikkeling past binnen de doelstellingen van het Vlaams gezondheidsbeleid, dat sterk gericht is op gezondheidsbevordering en ziektepreventie.”

Samenwerking leidt tot successen
“Nieuwe inzichten en technologieën vertalen in innovatieve producten, kan enkel indien partners met uiteenlopende expertises intens samenwerken”, zegt Wendy Hansen, projectcoördinator van het innovatieplatform. Eén van de beoogde resultaten is dan ook het beter vervlechten van humaan en veterinair onderzoek en ontwikkeling om kruisbestuivingen tussen beide sectoren te laten plaatsvinden.
 
“BIOMED en LifeTechLimburg steunen Flanders Vaccine ten volle en zetten middelen in, omdat het platform een belangrijke bouwsteen kan worden in het ecosysteem rond de Limburgse lifesciences en healthcare”, aldus prof. dr. Piet Stinissen, voorzitter van LifeTechLimburg. Flanders Vaccine opereert vanuit BioVille, de Limburgse lifesciencesincubator.