Studenten organiseren testritjes met elektrische wagens voor Music For Life    21 dec 2016

Studenten organiseren testritjes met elektrische wagens voor Music For Life
21 dec 2016

Studenten en personeel van de UHasselt laten zich voor Music For Life ook dit jaar weer van hun warmste kant zien. Eén van de opvallendste acties? Vier economiestudenten die op maandag 19 december testritjes organiseerden met… elektrische wagens. “Als officiële partner van de StuBru-solidariteitsactie willen we tonen dat we de warmste unief van Vlaanderen zijn”, aldus rector Luc De Schepper. In totaal lopen/liepen meer dan 70 acties, goed voor een voorlopige opbrengst van 45.000 euro.

Sem Paes, Jan Dhoore, Dennis Grochowczak en Jan Roets (studenten toegepaste economische wetenschappen) wisten voor hun Music For Life-actie via Stad Genk twee elektrische wagens te versieren. “Iedereen kreeg de kans om tegen een democratisch prijsje (5 euro voor studenten, 8 euro voor niet-studenten) een rondje van 6 à 7 kilometer te maken met een van de bolides”, zegt Sem Paes. “Op die manier willen we niet alleen voldoende geld inzamelen voor het goede doel, maar ook duurzame, brandstofvrije auto’s onder de aandacht brengen.” De opbrengst gaat naar GoodPlanet Belgium, dat veel werk verzet rond het stimuleren van een duurzame samenleving.

Ook economiestudent Shaun Van Nerum kwam met een origineel idee op de proppen: hij organiseerde een kampioenschap wiezen en haalde zo 2.500 euro bij elkaar. Nog andere studenten gaven voor het goede doel bijles aan kinderen, zetten een zwerfvuilactie op touw (waarbij ze zich lieten sponsoren door buurtbewoners), herstelden kapotte iPhones, organiseerden een tweedehands kledingverkoop of toverden oude vorken en houten kapstokken om tot nieuwe, bruikbare kapstokken.

Walk For Life
Personeelsleden laten zich dezer dagen evenmin onbetuigd. In een heuse pop-up shop werden gadgets met het – weldra oude – UHasselt-logo verkocht. Een uitgelezen kans om wat vintage in huis te halen, dus. Daarnaast lieten zelfgemaakte wenskaarten, pannenkoeken en UHasselt-kerstballen de kassa’s rinkelen. Sportievelingen kwamen dan weer aan hun trekken tijdens een minivoetbaltoernooi.

Eén van de grootste acties was de ‘Walk For Life’, waarbij studenten en personeelsleden de wandelschoenen aantrokken voor een tocht van campus Diepenbeek naar Hasselt (en terug). De opbrengst gaat naar Youth At Risk Vlaanderen, dat jongeren met een moeilijke achtergrond de kans biedt om hun leven weer op de sporen te krijgen. “Een missie waar wij ons als universiteit helemaal in kunnen vinden”, aldus rector De Schepper.

45.000 euro
Intussen staat de teller op 45.000 euro, begin januari wordt duidelijk hoeveel alle UHasselt-acties samen in het laatje gebracht hebben. Een UHasselt-delegatie trok gisteren (20 december) wel al naar de StuBru-presentatoren in Boom.

Een overzicht van alle acties vindt u op www.uhasselt.be/musicforlife. Hoe een warme unief er precies uitziet, ontdekt u in ons fotoalbum.