UHasselt krijgt groen licht voor master handelswetenschappen    20 dec 2016

UHasselt krijgt groen licht voor master handelswetenschappen
20 dec 2016

De UHasselt heeft officieel groen licht gekregen voor haar masteropleiding handelswetenschappen. “In september 2018 starten we met de master, maar een jaar eerder al lanceren we een schakeljaar waardoor ook hogeschoolstudenten kunnen doorstromen”, zegt prof. dr. Piet Pauwels, decaan van de faculteit Bedrijfseconomische wetenschappen.

De UHasselt-bacheloropleiding handelswetenschappen schoot in september 2015 uit de startblokken – en overtrof alle verwachtingen qua inschrijvingsaantallen. Het SALK-plan brak een lans voor de opleiding omdat het bedrijfsleven in de regio om zulke profielen schreeuwt. “Met handelswetenschappen heeft de UHasselt wat meer slagkracht gekregen om de braindrain van jongeren tegen te gaan”, aldus rector Luc De Schepper.

“Handelswetenschappers worden, net als industrieel ingenieurs, opgeleid tot doeners die ook beleidsmatig aan het stuur kunnen en willen zitten. Interactie met het werkveld staat centraal. Zo zullen de masterstudenten tijdens de opleiding een reële praktijkopdracht moeten uitwerken”, zegt decaan Piet Pauwels.

Schakeljaar
De Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) heeft nu het licht op groen gezet voor de eenjarige masteropleiding. Piet Pauwels: “Dat betekent dat we vanaf academiejaar 2018-2019 met de master kunnen beginnen. Maar in september 2017 al lanceren we de schakelopleiding. Die biedt ook hogeschoolstudenten met een bedrijfseconomisch studieprofiel de kans om door te stromen naar de master. De goedkeuring door de NVAO is met andere woorden eveneens goed nieuws voor hén: de schakelstudenten hebben nu de (rechts)zekerheid dat de masteropleiding effectief zal doorgaan.”

De handelswetenschappers in spe volgen nu nog les op campus Diepenbeek, maar krijgen in september 2019 een nieuwe stek op de site van de Oude Gevangenis (campus Hasselt). Tot die tijd blijft de faculteit Bedrijfseconomische wetenschappen zowel voor onderwijs als onderzoek op campus Diepenbeek.