Wereld komt naar UHasselt voor ‘Get Together Day’    5 dec 2016

Wereld komt naar UHasselt voor ‘Get Together Day’
5 dec 2016

Op 2 december verwelkomde de UHasselt 425 studenten uit meer dan 30 (ontwikkelings)landen voor de Get Together Day. Het evenement – een initiatief van VLIR-UOS – is voor de studenten (die allemaal in Vlaanderen studeren) de gelegenheid bij uitstek om elkaar beter te leren kennen én ideeën uit te wisselen. En dat met een flinke streep dans en muziek.

De Get Together Day (die dit jaar het thema ‘Study Around the World, Travel Around the World’ meekreeg) biedt studenten uit ontwikkelingslanden een uniek forum om met elkaar in contact te komen. “De meerderheid volgt in Vlaanderen een opleiding met een VLIR-UOS-beurs. Vaak ontmoeten studenten die uit hetzelfde land komen elkaar voor het eerst op de Get Together Day. Het begin van soms lange vriendschappen”, zegt medeorganisator Lia Van Hoef (UHasselt). De meeste ‘genodigden’ komen uit Sub-Sahara Afrika.

Het doel van de avond was om verhalen en ervaringen uit te wisselen én de basis te leggen voor eventuele samenwerking. “En dat op een informele manier: zo wisten we Buscemi te strikken voor een DJ-set.” De studenten konden zich ook helemaal laten gaan in de speciale photobooth.

Toekomst verbeteren
De UHasselt was voor de tweede keer gastheer van de Get Together Day. “Dankzij de programma’s van VLIR-UOS krijgen ook deze jonge mensen de kans om de wijde wereld te verkennen, hun passies en ambities te volgen en om hun toekomst te verbeteren. Dit evenement laat hen toe om elkaar te inspireren en hun netwerk te vergroten”, aldus prof. dr. Paul Janssen die de studenten persoonlijk verwelkomde.

VLIR-UOS
VLIR-UOS ondersteunt partnerschappen tussen universiteiten en hogescholen in Vlaanderen en het Zuiden. Zo financiert het programma samenwerkingsprojecten tussen professoren, onderzoekers en docenten in Noord en Zuid. Er zijn ook beurzen voor studenten en professionals. VLIR-UOS werkt daarnaast aan de versterking van het hoger onderwijs in het Zuiden én aan de ‘internationalisering’ van het hoger onderwijs in Vlaanderen.