Doctoraatsstudent fietst van Milaan naar campus Diepenbeek    30 okt 2017

Doctoraatsstudent fietst van Milaan naar campus Diepenbeek
30 okt 2017

Meer dan 900 kilometer is het van Milaan naar Diepenbeek, maar dat weerhield doctoraatsstudent Luca Boniardi er niet van om ruwweg 500 kilometer af te leggen… per fiets. Afgelopen zaterdag arriveerde hij op campus Diepenbeek. Luca is een maand op bezoek aan de UHasselt.

Luca Boniardi is als PhD verbonden aan de universiteit van Milaan, waar hij onderzoek voert naar luchtvervuiling in schoolomgevingen. Voor dat project werkt(e) hij onder meer samen met UHasselt-gastprof Luc Int Panis en dr. Evi Dons (Centrum voor Milieukunde). Tijdens zijn verblijf van een maand aan de UHasselt zal hij een update geven van zijn onderzoek.

“Ik ben zelf een fervent fietser én als vrijwilliger betrokken bij een project dat kinderen en ouders aanmoedigt om op een duurzame manier naar school te gaan. In Milaan zitten we namelijk met een gigantisch verkeersprobleem”, zegt Luca. “Ik probeer me zo veel mogelijk met de fiets te verplaatsen, dus ik besloot dan ook om grotendeels naar campus Diepenbeek te fietsen.”

Alpen
Die tocht van meer dan 900 kilometer bracht Luca in enkele dagen naar Zürich, het Zwarte Woud, Mainz, Koblenz, Keulen, Aken, Maastricht en Valkenburg. “Ik heb die route niet helemáál per fiets afgelegd. Zo ben ik pas de fiets opgestapt na de Alpen – Ertsfeld – en heb ik de trein genomen van Keulen naar Aken. Zo’n 500 kilometer legde ik op de fiets af, de overige 400 met de trein.”