Duivelse show, dol parcours en foute fitness winnen UHasselt-Chrysostomoswedstrijd    15 dec 2017

Duivelse show, dol parcours en  foute fitness winnen  UHasselt-Chrysostomoswedstrijd
15 dec 2017

De laatstejaarsleerlingen van vier middelbare scholen (Kindsheid Jesu Hasselt, O.L.V-Lyceum Genk, GO! Atheneum Hasselt en Sint-Ludgardisschool Merksem) mogen zich verheugen op de beste Chrysostomos ooit. Zij krijgen elk een deel uit de prijzenpot van 3.000 euro. UHasselt daagde middelbare scholen in heel Vlaanderen uit om hun gekste/tofste idee voor een onvergetelijk Chrysostomosfeest in te sturen.

Laatstejaars moesten niet alleen een opvallend idee – niets was te gek – indienen, maar ook de kostprijs ervan inschatten. Hoe méér stemmen ze kregen, hoe méér kans om in de prijzen te vallen. In totaal werden er 3.690 (unieke) stemmen uitgebracht in de grote UHasselt-Chrysostomospoll. Originaliteit, creativiteit én inzet telden voor drie vierde van de punten mee.

“De ideeën van de vier laureaten zijn niet enkel leuk en ambitieus, maar ze getuigen ook van ondernemerszin. De deelnemers willen niet zomaar iets inhuren of bestellen, maar zélf de handen uit de mouwen steken”, zegt Sarah Timmermans (marketing UHasselt). De vier winnende scholen die hun droomfeest in realiteit mogen omzetten, zijn:

Humaniora Kindsheid Jesu Hasselt (1.500 euro, 1.068 stemmen)
Leerlingen van Kindsheid Jesu in Hasselt willen de speelplaats met het geld omtoveren tot een macabere show met onder meer een driekoppige hond, lijkwagens, motorbendes en een ‘dodenmars’ van zesdejaars… De stunt sluit helemaal aan op het duivelse thema KJ’s Inferno. De fantasierijkste inzending, aldus de jury.

Onze-Lieve-Vrouwelyceum Genk (500 euro, 716 stemmen)
De laatstejaars van het Genkse Onze-Lieve-Vrouwelyceum hijsen leerlingen en leerkrachten in sumopakken voor een gigantische battle op een hindernissenparcours. Tekent ook present: een (mechanische) rodeostier.

GO! Atheneum Hasselt (500 euro, 295 stemmen)
In The Battle of the Generations zullen de millennials het tijdens Chrysostomos opnemen tegen de leerkrachten. Een obstakelspringkasteel vormt het decor van de generatiestrijd. Verder op het programma: een lasergame en een dance battle.

Sint-Ludgardisschool Merksem (500 euro, 268 stemmen)
Foute fitness, zo luidt het thema van het Chrysostomosfeest van de leerlingen aan de Sint-Ludgardisschool in Merksem. En wat is er dan beter dan een springkasteel én een vettige pizza (achteraf, gelukkig) om de laatste honderd dagen in te springen?

www.uhasselt.be/chrysostomos