Eerste colleges Universiteit van Vlaanderen staan online    7 nov 2017

Eerste colleges Universiteit van Vlaanderen staan online
7 nov 2017

De Universiteit van Vlaanderen heeft haar ‘deuren’ geopend. Sinds 6 november verschijnt elke dag een nieuw college van een Vlaamse prof online. Waarom behalen zoveel hoogbegaafden geen diploma? Staan er in 2070 palmbomen op de purperen heide? En hoe kan je je gsm opladen met… je jas? UHasselt-onderzoekers vertellen je er álles over.

Professoren uit een waaier van disciplines krijgen met de Universiteit van Vlaanderen een uniek podium om hun expertise zo bevattelijk mogelijk aan het grote publiek uit te leggen. De eerste colleges staan sinds 6 november online.

Vanaf 10 november kan je via de UVV-website of VRT Nu (onder meer) terugkijken naar het verhaal van UHasselt-gastprof Kathleen Venderickx over hoogbegaafdheid. Op 22 november komt daar nog het college van Natalie Beenaerts bij. Zij probeerde in Carré Willebroek enkele opnameweken geleden een beter beeld te schetsen van hoe de purperen hei er over 50 jaar zal uitzien.

Versuz
Later verschijnen nog andere lezingen van UHasselt-onderzoekers – opgenomen in danstempel Versuz – online. Ben je bijvoorbeeld benieuwd hoe je met je nieuw bedrijf wereldmarktleider wordt? Prof. dr. Piet Pauwels legt het je haarfijn uit. Altijd willen weten of het al vroeg vaststaat hoe oud je wordt? Professor Tim Nawrot weet er meer over. Breek je je op de terugweg van IKEA ook steeds het hoofd over de vraag waarom je er nooit kan buitenkomen zónder iets te kopen? Dr. Katelijn Quartier weet het antwoord.

Verder nemen ook Bert Brône, Jean Manca, Martijn Peters, Annick Timmermans, Geert Molenberghs, Niel Hens, Tom Brijs en Bernard Vanheusden je mee naar hún wereld.

BEKIJK DE COLLEGES

Je kan de colleges steeds online bekijken. Elke dag verschijnt een nieuw college.