Liza Mullens wint ‘Wanatoe Publieksprijs’    24 jun 2017

Liza Mullens wint ‘Wanatoe Publieksprijs’
24 jun 2017

UHasselt-masterstudente Liza Mullens (architectuur) heeft de ‘Wanatoe Publieksprijs 2017’ gewonnen. In haar bekroond afstudeerproject onderzocht ze de woonnoden van millennials. Ze kreeg de prijs afgelopen vrijdag (23 juni) tijdens EXIT/17.

Liza Mullens ontwikkelde een businessmodel voor een nieuwe, hedendaagse manier van wonen in de stad. Millennials kopen daarin geen woning, maar aandelen van een woonproject. Daarbinnen kunnen ze zich – afhankelijk van hun veranderende gezinssituatie – flexibel verplaatsen naar grotere of kleinere woon-units.

Het grote publiek kroonde de (intussen afgestudeerde) architectuurstudente vrijdagavond op EXIT/17 tot winnares. Daar vielen alle afstudeerprojecten van de masters van de faculteit Architectuur en kunst, LUCA School of Arts Campus C-Mine en PXL-MAD School of Arts te bewonderen.

Als winnares van de Wanatoe Publieksprijs mag Liza Mullens een pagina met haar werk vullen in de volgende Wanatoeprijsbijlage van Het Belang van Limburg. Met de wedstrijd wil de krant creatief talent van eigen bodem een duwtje in de rug geven. Emma Ribbens (LUCA School of Arts) won overigens de Wanatoeprijs 2017 voor haar bouwpakketten uit afvalmaterialen, die – eens ineengeknutseld – speelruimten vormen voor (vluchtelingen)kinderen.

Foto Luc Daelemans