Martijn Peters bekroond om “creatieve wetenschapscommunicatie”    16 okt 2017

Martijn Peters bekroond om “creatieve wetenschapscommunicatie”
16 okt 2017

Martijn Peters wordt op 16 november bekroond voor zijn creatieve en toegankelijke wetenschapscommunicatie. Hij is een van de slechts vijftien Vlaamse onderzoekers die de ‘Onderscheiding Wetenschapscommunicatie’ krijgt. De prijs wordt uitgereikt door de Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten en door de Jonge Academie.

Met de Onderscheidingen Wetenschapscommunicatie willen de KVAB en Jonge Academie het (maatschappelijke) belang van de band tussen wetenschapper en het grote publiek in de verf zetten. Naast een Loopbaanprijs (die dit jaar gaat naar UHasselt-alumnus Filip Lardon, UAntwerpen) worden vijftien onderzoekers/teams bekroond met een Jaarprijs.

OMGitsScience
Eén van die toppers is Martijn Peters, de man achter OMGitsScience. De jury roemt de UHasselt-doctoraatsstudent om de “originele en entertainende manier” waarop hij als vlogger het leven van een wetenschapper aan de wereld toont.

“Als gepassioneerd communicator slaagt hij erin om jongeren via sociale media warm te maken voor wetenschap”, aldus de juryleden.

Publieksprijs
Martijn krijgt de Jaarprijs op 16 november uitgereikt in het Paleis der Academiën in Brussel. Hij maakt ook nog kans op de titel van ‘Favoriete wetenschapscommunicator’ – de publieksprijs, zeg maar. Wetenschapsmagazine Eos opende intussen de stembus. Stemmen op de jonge UHasselt-onderzoeker kan nog tot maandag 13 november 18 uur.

www.kvab.be

STEM VOOR DE PUBLIEKSPRIJS!

Stem Martijn Peters naar de titel via de Eos-stembus.