Michiel Kempen (informatica) is student-ondernemer van Limburg    5 mei 2017

Michiel Kempen (informatica) is student-ondernemer van Limburg
5 mei 2017

UHasselt-student informatica Michiel Kempen is door UNIZO Limburg uitgeroepen tot ‘student-ondernemer van het jaar van de provincie Limburg’. Dat Michiel, zaakvoerder van Smoothy, erin slaagt om zaken te doen met de overheid wist de Limburgse jury nog het meest te bekoren.

Met Smoothy heeft Michiel Kempen een systeem ontwikkeld dat de communicatie tussen de brandweer en burgers stroomlijnt. “Via een website informeren we op een toegankelijke manier de burgers. Daarnaast ontlasten we de noodcentrale door het melden van minder dringende incidenten via een e-loket op de website te laten verlopen. Op deze manier blijft de noodcentrale beschikbaar voor levensbedreigende interventies”, zegt de student-ondernemer.

“De deelname aan deze wedstrijd heeft mij er toe aangezet om heel intensief bezig te zijn met mijn onderneming. Je wordt gedwongen om alles tegen het licht te houden: prijssetting, klanten, marketing, het financiële plaatje … De feedback die je tijdens dit traject krijgt, is heel waardevol voor de verdere uitbouw van mijn bedrijfje.”

Ideale biotoop
Met de verkiezing van de student-ondernemer wil de UNIZO-stichting Onderwijs & Ondernemen een podiumplaats bieden aan inspirerende studenten die ondernemen een hippe aanblik geven, de brug slaan tussen onderwijs en ondernemen en die andere studenten over de streep kunnen trekken om het er ook op te wagen.

“UHasselt is erg fier op student-ondernemers als Michiel Kempen”, zegt Els huysman (PXL-UHasselt StudentStartUp). “Zij inspireren andere studenten die plannen hebben om een eigen zaak te starten. Wedstrijden als deze vormen een ideale biotoop voor onze jongeren om hun ondernemende vaardigheden verder te ontwikkelen. Deze prijs is dan ook een mooi bewijs dat de UHasselt een steentje kan bijdragen aan het versterken van de ondernemende attitude en soft-skills bij studenten en alumni.”

Meer info via michielkempen.com en www.studentondernemervanhetjaar.be