Mobiele 'escape room' daagt ondernemende studenten uit: steel je examen    10 nov 2017

Mobiele 'escape room' daagt ondernemende studenten uit: steel je examen
10 nov 2017

UHasselt-studenten konden zich 9 en 10 november van hun meest ondernemende kant tonen. In een mobiele escape room op campus Diepenbeek werden ze uitgedaagd om… hun examen te stelen. Het initiatief maakt deel uit van Pitch Please van Stad Hasselt, UHasselt en PXL.

De mobiele escape room hield eerder deze week al halt in de Elfde-Liniestraat in Hasselt en aan Gebouw H (campus Diepenbeek). Teams van telkens vier studenten kregen exact twintig minuten de tijd om hun examen te stelen. De escape room aan Gebouw D was voor de gelegenheid ingericht als kantoor van rector Luc De Schepper.

De uitdaging maakt deel uit van Pitch Please, dat de ondernemingszin van jongeren wil prikkelen. “Het is de eerste stap binnen een groter ecosysteem dat zich in Hasselt – en bij uitbreiding in Limburg – heeft ontwikkeld”, aldus de Hasseltse schepen van Economie Tom Vandeput. “We willen méér jongeren de weg laten vinden naar een eigen onderneming – en daarbij kunnen ze rekenen op de expertise en begeleiding van StudentStartUP van de UHasselt en Hogeschool PXL.”

Ondernemerschap
Voor de ontwikkeling van de mobiele escape room werd samengewerkt met student-ondernemer Bernard Geuns. “Pitch Please draait om ondernemerschap bij jongeren. Daarom vonden we het belangrijk om student-ondernemers de kans te bieden om hun bedrijfje verder te ontwikkelen – door een van hun eerste klanten te worden”, zegt Valerie Del Re (schepen van Jeugd).

Rector De Schepper: “Of onze afgestudeerden nu uiteindelijk ondernemer of werknemer worden, maakt eigenlijk niet zo uit. Een van onze grootste prioriteiten is dat ze inzetbaar zijn op de arbeidsmarkt, met een breed scala aan skills. Die vaardigheden stimuleren we onder meer via StudentStartUP en initiatieven als deze escape room.”

Wim Ballieu
Op 15 november kunnen jongeren in Kaai16 overigens aanschuiven in het inspiratiecafé van Pitch Please. Onder meer Piet Kusters (Magic Piet), Wim Ballieu (Balls & Glory) en Dèscy (kledinglijn van vijf Genkse jongeren) komen er hun ervaringen delen. Het is ook tijdens die avond dat het snelste deelnemende team van de mobiele escape room zijn prijs mag komen afhalen. Voor de andere deelnemers zijn er ook troostprijzen.