Logo UHasselt

menu

UHasselt


Nieuws

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

< OVERZICHT

Sofie Cornelissen en Liesbeth Dehaen naar huis met diploma én ‘Prijs VKW Limburg’    3 jul 2017

Sofie Cornelissen en Liesbeth Dehaen naar huis met diploma én ‘Prijs VKW Limburg’
3 jul 2017

UHasselt-afgestudeerden Sofie Cornelissen (handelsingenieur) en Liesbeth Dehaen (industrieel ingenieur) hebben de Prijs van VKW Limburg gewonnen. Hun masterproef biedt volgens de jury “een belangrijke toegevoegde waarde voor het Limburgse bedrijfsleven”.

VKW Limburg reikt nu al enkele jaren een masterproefprijs uit tijdens de proclamaties van Bedrijfseconomische wetenschappen en Industriële ingenieurswetenschappen. De jury kijkt daarbij vooral naar “de toegevoegde waarde voor een specifiek bedrijf of voor het bedrijfsleven in het algemeen”.

Handelsingenieur Sofie Cornelissen kreeg de prijs voor haar onderzoek naar de warehousewerking en toepassing van flexibele personeelsplanning – een onderzoek dat ze voerde in samenwerking met SKF Logistics Services Belgium. De masterproef werd begeleid door promotor An Caris.

Liesbeth Dehaen (verpakkingstechnologie, industrieel ingenieur) maakte dan weer indruk met haar masterproef over de implementatie van productmetingen (in dit geval tijdens het productieproces van gethermovormde producten) om klantenclaims te verminderen. Het onderzoek (in samenwerking met ANL Plastics in Wellen) stond onder het promotorschap van Mieke Buntinx.

500 euro
De twee laureaten kregen niet alleen een cheque van 500 euro mee naar huis, maar worden door Jong VKW Limburg en VKW Limburg ook getrakteerd op enkele bedrijfsbezoeken. Ze mogen eveneens twee seminaries naar keuze volgen.

Foto: Sofie Cornelissen kreeg de prijs uit handen van Ruben Lemmens, gedelegeerd bestuurder VKW Limburg.