Studenten en personeelsleden zetten beste beentje voor in Campusrun    5 mei 2017

Studenten en personeelsleden zetten beste beentje voor in Campusrun
5 mei 2017

Op 4 mei zetten 900 studenten en personeelsleden van UHasselt, PXL en UCLL weer hun beste beentje voor tijdens de Campusrun. Het parcours liep niet alleen lángs de gebouwen van de universiteit en hogescholen, maar er ook dwars door. Zowel UHasselt-collega’s als -studenten deden het uitstekend, met enkele eerste plaatsen. De opbrengst van de loopwedstrijd gaat naar Iedereen Tegen Kanker.

De Campustrail (7,5 kilometer) stond dit jaar voor de tweede keer op het programma van de populaire loopwedstrijd. De route ging via Gebouwen D en E (UHasselt) door Gebouw B (UCLL) en Gebouw H (PXL/UHasselt). Net voor de finishlijn in het Kapermolenpark liepen de deelnemers ook nog even langs in Gebouw D (PXL) in Hasselt.

Vaste prik op de Campusrun zijn de 4,5 en 10 kilometer. Die races startten eveneens aan het hoofdgebouw van de UHasselt op campus Diepenbeek, waarna de deelnemers de gebouwen van de drie instellingen passeerden en langs de Demer naar de eindmeet in het Kapermolenpark liepen.

Gouden collega’s en studenten
Traditioneel vielen er onder de sportievelingen ook weer heel wat UHasselt-studenten en -personeelsleden te spotten. In de 4,5 km kwam geen enkele collega sneller over de finish dan Melissa Lo Monaco en Mark Nelissen. In de 10 km kroonden Mieke Gorissen en Geert Molenberghs zich tot snelste UHasselt-deelnemer. Mieke Gorissen pakte daarmee overigens ook de gouden plak. “En dat niet alleen: ze liep sneller dan welke collega ook. Daarmee is ze dus écht de snelste collega”, aldus Katleen De Wit.

Sarah Vanheusden en Filip Reyns waren dan weer de ‘UHasselt-winnaars’ in de Campustrail.

Het goud in de 4,5 km ging naar UHasselt-studenten Dieter Aerssens (rechten) en Falke Hermans (interieurarchitectuur). ReKi-studente Roxanne Van Bechelpoel en student informatica Bas Van Assche pakten de eerste plaatsen in de 7,5 km.

Populair
De Campusrun was dit jaar aan haar negende editie toe. “Net als bij de vorige editie was de Campustrail ook nu weer populair bij deelnemers. Het is dan ook de ideale manier om het gebouw waarin je normaal gezien werkt/studeert, eens van een totaal andere kant te zien”, zegt sportcoördinator Katleen De Wit.

Volledige uitslagen via www.uhasselt.be/campusrun of www.studentensportlimburg.be