Studenten verkopen ‘foodbag’ zonder vlees voor gezonde kotmaaltijd    14 mrt 2017

Studenten verkopen ‘foodbag’ zonder vlees voor gezonde kotmaaltijd
14 mrt 2017

Vijf handelswetenschappers in spe helpen hun UHasselt-medestudenten graag een eindje op weg in deze ‘Dagen Zonder Vlees’. In het campusrestaurant in Diepenbeek verkopen ze elke dag ‘foodbags’ – met ingrediënten voor één gezonde (vegetarische) maaltijd.

Guillaume Lejeune, Dries De Mey, Merel Bemelmans, Denise Ramaekers en Stiene Rutten willen met hun bedrijfje – Dailycieuse – studenten aansporen om zelf gezond(er) te koken en eten. “Onze foodbag bevat alle mogelijke ingrediënten voor een gezonde maaltijd. De bereidingstijd van de recepten bedraagt niet langer dan 20 minuten”, aldus de studenten handelswetenschappen.

Studenten die graag kokerellen op kot kunnen hun foodbag nog tot 5 mei kopen op campus Diepenbeek. De recepten komen overigens vooral uit eigen koker. Studente Denise Ramaekers: “Samen met UHasselt-huiscateraar Horeservi Catering hebben we een selectie gemaakt. Het gaat om recepten mét en zónder vlees, maar in deze Dagen Zonder Vlees focussen we dus vooral op de vegetarische gerechten. Uiteraard hebben we de recepten ook zelf uitgetest én goedgekeurd.”

Vak ondernemen
Het initiatief is een onderdeel van het (praktijk)vak ‘Ondernemen’. Daarin krijgen de tweedejaarsstudenten handelswetenschappen één academiejaar de tijd om – in team – een (origineel) idee om te vormen tot bedrijfje. Op vrijdag 28 april stellen ze hun product/dienst op een heuse markt op campus Diepenbeek voor aan het grote publiek.