UHasselt-alumnus Jonas Voorter wint ‘Vlaams Pleitjuweel’    15 mei 2017

UHasselt-alumnus Jonas Voorter wint ‘Vlaams Pleitjuweel’
15 mei 2017

UHasselt-alumnus rechten Jonas Voorter heeft het Vlaams Pleitjuweel 2017 gewonnen. In die wedstrijd worden de juridische kennis en redenaarstalenten van jonge, startende advocaten op de proef gesteld.

Het gerechtsgebouw van Turnhout vormde op 12 mei het decor voor de Vlaamse battle tussen jong redenaarstalent. Jonas Voorter – die eerder al de regionale preselectie op zijn naam schreef – moest het er opnemen tegen acht andere kandidaten. Zijn pleidooi in een sexting-dossier wist de jury het meest te bekoren en dus kreeg hij de wisselbeker (met de namen van alle winnaars) mee naar huis.

“Ik heb veel te danken aan de UHasselt, waar veel ingezet wordt op pleitoefeningen. Van die praktische aanpak heb ik veel geleerd”, zei Jonas in Het Belang van Limburg. Vorig jaar werd UHasselt-alumna rechten Ann Tulmans ook al ‘eerste laureaat’.