UHasselt doneert 1.335 euro aan jarige kansarme kinderen    22 mrt 2017

UHasselt doneert 1.335 euro aan jarige kansarme kinderen
22 mrt 2017

De UHasselt zamelde in december vorig jaar 1.335 euro in voor Sint-Vincentius ’t Gebaar in Kuringen. Op 21 maart overhandigde de dienst Internationalisering en Ontwikkelingssamenwerking (die de zgn. ‘Sinterklaasactie’ op touw zette) de cheque aan enkele vrijwilligers. Het geld gaat naar een project dat kansarme kinderen de verjaardag van hun leven wil bezorgen.

De dienst Internationalisering en Ontwikkelingssamenwerking (DIOS) verkoopt in de aanloop naar Sinterklaas traditioneel speculaaspakketjes aan de UHasselt-collega’s. “De speculaas kopen we aan bij sociale werkplaats De Wroeter, de opbrengst gaat naar een goed doel, onze collega’s trakteren we in de Sinterklaasperiode op een lekkere attentie. De actie komt dus in principe drie partijen ten goede”, zegt Lia Van Hoef (dienst DIOS).

De speculaasactie bracht dit keer 1.335 euro op. Dat bedrag gaat integraal naar het verjaardagsproject van Sint-Vincentius ’t Gebaar in Kuringen. “Gezinnen in kansarmoede hebben niet het geld voor geschenkjes of de ruimte voor feestjes. Met dit project krijgt de jarige een cadeau én een feestje op locatie. Sint-Vincentius organiseert, de jarige bepaalt het thema. Als kers op de taart zorgen we er ook voor dat de jarige een traktatie naar de klas kan meenemen”, zegt Lieve Quanten, vrijwilliger bij ’t Gebaar.

Verschil
“Een universiteit heeft ook een maatschappelijke rol. Dat betekent niet alleen dat je via onderwijs en onderzoek inspeelt op de grote vraagstukken, maar óók dat je projecten die – in het geval van ’t Gebaar – gelijke kansen bevorderen, actief steunt”, aldus rector Luc De Schepper.

“Ik zou de UHasselt, namens alle vrijwilligers van Sint-Vincentius Kuringen, van harte willen bedanken voor de inzet én het fantastische bedrag. Voor heel wat kinderen betekent dit hét verschil”, zegt Davy Dupont, voorzitter Sint-Vincentius Kuringen.

__________

Foto: Lia Van Hoef, Lieve Quanten en Davy Dupont ('t Gebaar).