UHasselt en Qatar University tekenen Memorandum of Understanding    13 okt 2017

UHasselt en Qatar University tekenen Memorandum of Understanding
13 okt 2017

Het Instituut voor Mobiliteit van de UHasselt gaat samenwerken met Qatar University. Op 13 oktober ondertekenden rector Luc De Schepper en een Qatarese delegatie een Memorandum of Understanding.

Qatar University is – net als de UHasselt – relatief jong (opgericht in 1977). De twee universiteiten werkten in het verleden al samen, onder meer bij onderzoek naar het gebruik van ‘dynamische informatieborden’ bij files, wegenwerken en ongevallen.

Met het Memorandum of Understanding wordt die samenwerking verder uitgediept. Zo willen IMOB/UHasselt en Qatar University uitwisseling van docenten en onderzoekers stimuleren (onder meer via conferenties, symposia, gastcolleges…). Daarnaast willen ze ook gemeenschappelijke onderzoeksprojecten en publicaties opzetten.

De samenwerking loopt in eerste instantie over vijf jaar.

Kennis delen
“Goede wetenschap veronderstelt dat je kennis deelt. Samenwerken met buitenlandse kenniscentra maakt onderzoek béter. Het vergroot om te beginnen je referentiekader als onderzoeker. Je komt in contact met collega’s die een topic op een andere manier benaderen en nieuwe dingen kunnen toevoegen”, aldus rector Luc De Schepper.