UHasselt zamelde al meer dan 62.500 euro in voor Music For Life    20 dec 2017

UHasselt zamelde al meer dan 62.500 euro in voor Music For Life
20 dec 2017

Voor het derde jaar op rij is de UHasselt erin geslaagd om de titel van ‘warmste unief van Vlaanderen’ te veroveren. In de afgelopen weken zetten studenten en personeel op onze campussen 102 (!) acties op voor Music For Life – goed voor een voorlopige opbrengst van 62.500 euro.

Eén van de hartverwarmendste acties was die van student handelswetenschappen Dries De Mey. Tijdens zijn Erasmusverblijf in Pamplona poetste hij – in de grote inkomhal van de Universidad Pública de Navarra – na zijn lessen schoenen van medestudenten én voorbijgangers.

De opbrengst schenkt Dries aan Huize Levensruimte. “Ik ken die vzw goed. Er verblijven kinderen die met Kerstmis geen cadeautje krijgen. Via Music For Life wil ik er mee voor zorgen dat ze tóch een geschenkje onder de kerstboom vinden.”

Piñata
Ook andere studenten én personeelsleden zorgden voor tropische temperaturen aan de UHasselt. Ze verkochten zelfgemaakte soep, wenskaarten en tweedehandskledij. Ze dansten zich in het zweet tijdens een fikse afterworkparty en liepen zich warm tijdens de Warmathon. Er waren liveconcerten en een boekenmarkt. Onderzoekers van de faculteit Geneeskunde en levenswetenschappen daagden iedereen uit in een Piñata Challenge MS – wie sneller dan hen een piñata kon stukslaan, won.

Heel wat personeelsleden trokken opnieuw de wandelschoenen aan voor de Walk For Life – een tocht van campus Diepenbeek naar Hasselt (en omgekeerd). De opbrengst van de actie gaat naar het Revalidatie & MS Centrum Overpelt, dat een sterke reputatie heeft opgebouwd rond de multidisciplinaire behandeling (MDR) van mensen met MS.

StuBru
De voorlopige teller staat op 62.500 euro. Rector Luc De Schepper maakt begin januari bekend hoeveel alle UHasselt-acties samen hebben opgeleverd. Een delegatie studenten en personeelsleden trok op 20 december wel al naar de StuBru-presentatoren op domein Puyenbroeck. Naast warme groeten van medestudenten en collega’s brachten ze ook een cheque mee.

www.uhasselt.be/musicforlife