Logo UHasselt

menu

UHasselt


Nieuws

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

< OVERZICHT

VKW Limburg en UHasselt maken ‘Ambassadeurs Excellent Familiebedrijf’ bekend    19 mei 2017

VKW Limburg en UHasselt maken ‘Ambassadeurs Excellent Familiebedrijf’ bekend
19 mei 2017

Drukkerij Haletra, Haex Bouwonderneming en Vandersanden Group mogen zich de komende twee jaar ‘Ambassadeur Excellent Familiebedrijf’ noemen. De onderscheiding – gelanceerd door VKW Limburg en UHasselt – bekroont de drie Limburgse familiebedrijven voor hun “goede bedrijfscultuur, eigenaarsvisie en uitstekende familiale relaties”.

De drie laureaten mogen het ‘Excellent Familiebedrijf’-logo de komende twee jaar gebruiken in al hun communicatiekanalen. Ook worden ze ingezet als rolmodellen in een actief lerend netwerk, om zo andere familiebedrijven te inspireren en te stimuleren om verder te professionaliseren.

“Familiebedrijven die professionalisering goed aanpakken en bewust zijn van hun familiale status presteren beter dan niet-familiebedrijven in dezelfde sector. Net hier speelt deze nieuwe onderscheiding op in”, zegt Koen Hendrix (directeur bij VKW Limburg).

Extra troef
“Drukkerij Haletra, Haex Bouwonderneming en Vandersanden Group zijn stuk voor stuk bedrijven waar een goede bedrijfscultuur, eigenaarsvisie en uitstekende familiale relaties hand in hand gaan. Hier met trots mee kunnen uitpakken, zal een extra troef zijn – zowel naar klanten, leveranciers en andere stakeholders als naar medewerkers”, aldus Ruben Lemmens (gedelegeerd bestuurder VKW Limburg).

In de jury zetelden, naast experten op vlak van familiebedrijven, ook topondernemers. “We hebben als onafhankelijke jury erg veel aandacht besteed aan het opstellen van een diepgaande en academisch sterk onderbouwde vragenlijst. Ook bij de toetsing hebben we de lat bewust hoog gelegd”, zegt juryvoorzitter prof. dr. Wim Voordeckers (verbonden aan het Research Center for Entrepreneurship and Family Firms van de UHasselt).