Bekende "lange straat" campus Diepenbeek krijgt kleur!    12 okt 2018

De heer Marc CROES

32-11-268040

marc.croes@uhasselt.be

De bekende lange straat, of witte gang, op campus Diepenbeek heeft een opvallend nieuwe uitstraling gekregen. De kleurrijke figuren van The Ritual, het werk van Brusselse street artist Oli-B, sieren nu de gevel.  “Jaar na jaar wandelen studenten doorheen deze gang, ik wil het gevoel geven dat deze figuren al die jaren met hen meewandelen op weg naar hun diploma.”

“Het was echt een fijne uitdaging om aan de slag te gaan met deze muur”, zegt een enthousiaste Oli-B. De Brusselaar (echte naam Olivier Binamé) werd door UHasselt en Alley Gallery gekozen om de bekende witte gang kleur te geven. “Het is een indrukwekkend lange gang. Helemaal wit, maar tegelijkertijd ook druk door de vele kleuronderbrekingen zoals de blauwe deuren, gele vuilnisbakken of rode brandblusapparaten. Met dat in mijn achterhoofd ben ik aan de slag gegaan voor mijn werk”, legt Oli-B uit.

Zichtbaar en niet te zwaar

“Met spuitbussen heb ik allerlei kleurrijke figuren getekend, verspreid over de hele lengte van de witte muur. Omdat het zo een lange, uitgerekte muur is, koos ik voor heel zichtbare tekeningen die tegelijkertijd ook weer niet te zwaar zijn”, zegt de kunstenaar. “Ik wil het effect creëren dat wanneer je er voorbij wandelt, de figuren met je mee lijken te wandelen. De figuren moeten interesse wekken, maar op hetzelfde moment ook niet te veel opvallen.”

“Er zit geen betekenis achter de vormen die ik tekende, iedereen kan er iets anders in zien. Maar ik geef wel toe dat ik af en toe een ronde heb getekend waardoor het lijkt alsof de vormen ogen krijgen. Dat is een leuke extra touch in het geheel en brengt de tekeningen meer tot leven”, zegt Oli-B.

Renovatieplannen

Enkele jaren geleden maakte Oli-B een grote tekening op een muur in de buurt van het Jessa-ziekenhuis in Hasselt. “Normaal werk ik vooral in de hoogte, daarom was deze lange muur ook een extra uitdaging voor mij.”

Een week heeft Oli-B aan deze street-art gewerkt. “Wij zijn heel blij met het concept”, zegt initiatiefnemer Marc Croes, eventmanager aan UHasselt. “Het is niet alleen een mooi werk, de kunstenaar heeft er tegelijkertijd ook voor gezorgd dat het werk ook past binnen de toekomstige renovatieplannen van de grote straat, zowel qua concept als kleur.”

graffiti_gebouwD_03.jpg