Logo UHasselt

menu

UHasselt


Nieuws

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

< OVERZICHT

Expo over verboden Instagramfoto's    1 mei 2018

Expo over verboden Instagramfoto's
1 mei 2018

In de Oude Gevangenis loopt momenteel de tentoonstelling 'Picture or didn't happen: Images Banned From Instagram'. Een tentoonstelling gebaseerd op het gelijknamige boek van de twee kunstenaressen Molly Soda en X. Kunstenfestival Stadstriënnale koos onze campus Hasselt als locatie voor de wereldpremière van deze tentoonstelling. 

De Amerikaanse Molly Soda en de Zweedse Arvida Byström zijn internetfenomenen. Voor dit project kwamen ze op het idee om al hun foto’s die gecensureerd werden door Instagram en Facebook 'te verzamelen. Volgens de social media-platformen zijn deze foto’s te bloot' of simpelweg 'ongepast', maar volgens Molly Soda en Arvida Byström zijn deze foto’s net veel realistischer dan de 'fake' wereld die zij op sociale media zien. Met hun soms extreme beelden willen de kunstenaars een debat opstarten over de verschillen tussen het leven op Instagram en het echte leven.

Stadstriënnale

Sinds vrijdag 27/4 sieren een aantal van deze, voor sommigen, controversiële beelden de hallen van campus Hasselt. De tentoonstelling kadert in het thema ‘SCREEN IT’ van de Stadstriënnale dat dit jaar focust op de invloed van de huidige schermcultuur op kunst.