Logo UHasselt

menu

UHasselt


Nieuws

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

< OVERZICHT

Kijk exclusief mee achter de schermen van de UHasselt labo’s met inSCIght    19 sep 2018

Kijk exclusief mee achter de schermen van de UHasselt labo’s met inSCIght
19 sep 2018

CONTACTPERSOON

dr. Martijn PETERS

32-11-269045

martijn.peters@uhasselt.be


Benieuwd naar het wetenschappelijke onderzoek van UHasselt? Dan is inSCIght de ideale plek. Het wetenschapsplatform zal je wekelijks op de hoogte houden over alle interessante verhalen uit de labo’s van Universiteit Hasselt.

“In de onderzoeksgroepen en labo’s van UHasselt gebeurt ontzettend veel interessants”, begint dr. Martijn Peters, wetenschapscommunicator aan UHasselt en één van de drijvende krachten achter inSCIght. “Alleen komen deze verhalen soms nog wat te weinig naar buiten. Daarom starten we met inSCIght. Hier willen we het brede publiek kennis laten maken met het onderzoek van UHasselt. Dat zullen we doen aan de hand van entertainende 1-pagina artikels, video’s, sociale media posts en nog veel meer.”

Onderzoeksinstituut UHasselt

“Met inSCIght willen we UHasselt eens te meer op de kaart zetten als onderzoeksinstituut”, vult  collega Els Smeyers, wetenschapscommunicator UHasselt aan. “We tonen hier alles wat er leeft op vlak van onderzoek aan onze universiteit én gaan nog verder. Op ons platform brengen we ook verhalen over onze onderzoekers, de zaken die ze verwezenlijken, maar ook de uitdagingen waar ze voor staan”, zegt Els. “Want er zijn heel wat uitdagingen waar onderzoekers in het algemeen vandaag mee te maken kunnen krijgen”, zegt Martijn. “We willen hiermee een beter beeld scheppen van hoe wetenschap precies functioneert en zo breken met stereotypes”, zegt Martijn. “Net zoals in de wetenschap willen we ook in de wetenschapscommunicatie barrières doorbreken en innoveren. Daarom zullen we online, transparant, de dialoog aangaan over alles wat er op onze universiteit gebeurt.”

“De Vlaamse Wetenschapsbarometer laat zien dat er heel wat interesse is voor wetenschappelijk onderzoek in onze samenleving”, zegt vicerector Onderzoek Jean-Michel Rigo. “Mensen zijn nieuwsgierig naar wat er in de onderzoekslabo’s van universiteiten gebeurt. Het is daarom aan ons om nog meer interessante onderzoeken en wetenschappelijke nieuwigheden naar buiten te brengen. inSCIght wordt hiervoor hét platform.”

Wil je meer weten? Volg ons dan op sociale media (Twitter, Facebook, Instagram en Youtube) en neem zeker eens een kijkje op onze gloednieuwe website

We kijken er al naar uit om je te verwelkomen binnen onze inSCIght community!