Meer dan 13.500 euro voor onderzoek UHasselt-Jessa-ZOL    6 feb 2018

Meer dan 13.500 euro voor onderzoek UHasselt-Jessa-ZOL
6 feb 2018

Met twee donaties van in totaal 13.825 euro heeft het Limburg Clinical Research Program (LCRP) van UHasselt, Jessa Ziekenhuis en Ziekenhuis Oost-Limburg een nieuwe boost gekregen. De organisaties achter Live a Life en de International Sanicole Airshow overhandigen hun cheques op 6 februari.

Het driedaagse Live a Life wordt elk jaar georganiseerd ter nagedachtenis van Saartje Vennekens die op 30-jarige leeftijd overleed aan kanker. De organisatie kwam naar campus Diepenbeek met een cheque van 10.325 euro (de opbrengst van de editie 2017). “Als Limburgse organisatie vinden we het belangrijk om dit bedrag te doneren aan Limburgse instellingen die werken aan het terugdringen van het aantal kankergevallen via medisch-wetenschappelijk onderzoek.”

Ook de organisatoren achter de International Sanicole Airshow overhandigden een cheque (van 3.500 euro) aan het kankeronderzoek én aan de Mobile Health Unit van LCRP. De onderzoekers van de Mobile Health Unit – die doorheen de jaren heel wat expertise opbouwden rond digitale zorginnovatie – monitorden tijdens de recentste editie stuntende piloten (en maten onder meer hun hartslag, g-kracht en hoogte).

Betere behandeling, opsporing en zorg
Het Limburg Clinical Research Program (LCRP) is een samenwerkingsverband van de faculteit Geneeskunde en levenswetenschappen van de UHasselt en de Limburgse ziekenhuizen ZOL Genk en Jessa Hasselt. “Kankeronderzoek en digitale zorginnovatie zijn belangrijke speerpuntdomeinen van het programma”, zegt Helene Piccard (coördinator van het LCRP). “Donaties zoals deze zijn een duw in de rug van de drie partners.”

Dat beaamt ook LCRP-voorzitter Piet Stinissen. “Met ons medisch-wetenschappelijk onderzoek willen we als UHasselt, Jessa en ZOL de zorg, innovatie en opleiding in de regio verder versterken. Deze giften beschouwen we als een grote erkenning én aanmoediging.”

_______________

Surf naar www.uhasselt.be/lcrp voor meer info. Stortingen voor het LCRP-onderzoek van UHasselt, Jessa en ZOL kan via rekeningnummer BE89 3350 2199 3885 van de UHasselt, met vermelding van ‘UFL Oncologie’.