Logo UHasselt

menu

UHasselt


Nieuws

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

< OVERZICHT

Metamorfose voor bibliotheek campus Diepenbeek    30 mrt 2018

Metamorfose voor bibliotheek campus Diepenbeek
30 mrt 2018

De UHasselt-studenten hebben veel geduld moeten uitoefenen, maar nu is het dan eindelijk zover: de vernieuwde bibliotheek op campus Diepenbeek opende haar deuren.

De ‘oude’ bibliotheek – die al ruim veertig jaar meeging – had haar beste tijd meer dan gehad en werd de afgelopen maanden dan ook stevig onder handen genomen. Het resultaat? Een open, ruime en moderne plek. “Waar de oude bibliotheek nog aanvoelde als stoffig en gedateerd, is de vernieuwde ruimte een oase van licht en rust in een strak maar gezellig kader”, zegt hoofdbibliothecaris Pieter Lernout. “Dat was ook expliciet onze bedoeling. We wilden onze studenten een in alle opzichten aangename en inspirerende leeromgeving bieden. Studeren in de bibliotheek is aan UHasselt namelijk heel populair.”

Om aan de noden van alle bezoekers te voldoen, zijn er in de nieuwe bibliotheek drie geluidszones voorzien: een groepswerkzone, een fluisterzone en een absolute stiltezone. Daarnaast investeerde de Universiteitsbibliotheek zeer bewust in méér werk- en zitcomfort – met nieuw meubilair, nieuwe vloerbekleding, degelijke en energiezuinige verlichting en optimale ventilatie. 

350 werkplekken
“Door de ruimte efficiënter in te delen en door meer dan 1 kilometer aan boeken en tijdschriften te archiveren, konden we het aantal beschikbare werkplekken gevoelig optrekken: van 210 naar meer dan 350”, aldus Pieter Lernout. En elke werkplek telt voortaan minstens één stopcontact. “Hopelijk gaat de traditionele strijd om werkplekken en stopcontacten in de bibliotheek nu dan ook definitief tot het verleden behoren.” 

 

Klik hier voor een sneak peek van de vernieuwde campusbibliotheek!