Nieuwe faculteit Revalidatiewetenschappen    17 apr 2018

Nieuwe faculteit Revalidatiewetenschappen
17 apr 2018

Universiteit Hasselt krijgt er een nieuwe faculteit bij. Op 12 april heeft de Raad van Bestuur de oprichting van de nieuwe faculteit Revalidatiewetenschappen goedgekeurd. De faculteit zal starten vanaf het academiejaar 2018-2019.

De oprichting van de nieuwe faculteit komt er door de sterke groei van de opleiding Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie (Reki), en de onderzoeksgroep REVAL in de afgelopen jaren. Sinds de integratie – academiejaar 2013-2014- is het aantal studenten verder gestegen tot meer dan 850 dit academiejaar. Het aantal personeelsleden met deeltijdse of voltijdse aanstelling steeg diezelfde periode richting 100. Daarnaast participeert de vakgroep in de interuniversitaire opleiding ‘Ergotherapeutische wetenschappen’.

Tot nu behoorde de opleiding Reki en de vakgroep RWK tot de faculteit Geneeskunde en levenswetenschappen (GLW), waar het ondersteund werd om te groeien tot de grootte van vandaag. Met het oprichten van de nieuwe faculteit zijn er verdere groeikansen op het vlak van onderwijs en onderzoek. Ook krijgt de opleiding en het onderzoek op deze manier meer eigenheid en zichtbaarheid. De nieuwe faculteit zal vanzelfsprekend zeer nauw blijven samenwerken met de faculteit GLW.

Het onderzoek van de faculteit omvat interdisciplinaire projecten in de cardiorespiratoire, musculoskeletale en neurologische revalidatie, als ook studies bij pediatrische en geriatrische populaties, of sporters. Daarnaast was er recent uitbreiding in het domein van biomechanica en bewegingsanalyse, én gezondheidspsychologie.

Nieuwe decaan
Prof. dr. Peter Feys, die nu vakgroepvoorzitter van RWK is, wordt decaan van de gloednieuwe faculteit