Open Universiteit reikt diploma’s uit én start het nieuwe academiejaar    5 sep 2018

Open Universiteit reikt diploma’s uit én start  het nieuwe academiejaar
5 sep 2018

CONTACTPERSOON

De heer Andrew HENNUY

32-11-268162

andrew.hennuy@uhasselt.be

Vrijdag 7 september start het nieuwe academiejaar voor de Open Universiteit in Hasselt. En dat vieren ze met een diploma-uitreiking. Tien master- en drie bachelorstudenten studeren dit jaar af aan de Open Universiteit Hasselt.

“Iedereen ouder dan 18 jaar is welkom aan de Open Universiteit om via afstandsonderwijs één van de zeven verschillende opleidingen te volgen”, vertelt Andrew Hennuy van Open Universiteit Campus Hasselt. “Zij kiezen voor de Open Universiteit om meer expertise op te bouwen in een bepaald vakgebied of om zich te heroriënteren op de arbeidsmarkt. Open Universiteit is dan ook een goede keuze voor de werkende student op zoek naar flexibiliteit”, zegt Andrew.

Studie op afstand

“Studenten moeten bijna niet naar de les komen, zij krijgen het studiemateriaal thuis en worden op afstand begeleid door onze docenten. Af en toe is er wel een bijeenkomst, maar dat kan ook virtueel zijn via een elektronisch leerplatform. De opleidingen die je kan volgen gaan van het – populaire – Management en Psychologie tot Cultuurwetenschappen, Informatica, Nederlands recht en Milieu- en Onderwijswetenschappen,” legt Andrew uit.

Dit jaar studeren er tien master en drie bachelorstudenten af. Op peildatum 31 december 2017 studeerden er in totaal 193 studenten aan het studiecentrum van Open Universiteit in Hasselt.  De jongste student is 20 jaar en volgt een opleiding Psychologie. De oudste student is 73 jaar en studeert Cultuurwetenschappen.

Opendeurdag

Meer weten over Open Universiteit? Dinsdag 11 december 2018 is er een opendeurdag op de stadscampus van UHasselt, Martelarenlaan 42 in Hasselt. Van 17 tot 20 uur. Het hele jaar door kan je tijdens de openingsuren of op afspraak langskomen voor meer info.