Tool UHasselt helpt basiskennis chemie op te krikken    12 sep 2018

Tool UHasselt helpt basiskennis chemie op te krikken
12 sep 2018

CONTACTPERSOON

Prof. dr. Wanda GUEDENS

32-11-268324

wanda.guedens@uhasselt.be

UHasselt ontwikkelt met SO2HO een virtueel leerplatform dat studenten aan de universiteit én jongeren uit het laatste jaar secundair onderwijs helpt om hun kennis van chemie op te frissen en bij te werken. SO2HO werd voor het eerst uitgetest door de nieuwe  lichting studenten aan de faculteit Wetenschappen en Geneeskunde & Levenswetenschappen tijdens de septembercursus ‘in je element met SO2HO.'

“Uit analyse van onze slaagcijfers weten we dat een goede voorkennis van chemie je slaagkansen aan een wetenschappelijke opleiding zoals Biologie, Chemie of Biomedische wetenschappen erg verbetert”, vertelt prof. dr. Wanda Guedens, vicedecaan Wetenschappen en professor chemie.  “Alleen stellen we vast dat deze basiskennis na het secundaire onderwijs bij heel wat jongeren jammer genoeg te kort schiet of zelfs ontbreekt, onder meer door de diverse vooropleidingen die ze in het middelbaar volgden. Daarom ontwikkelde UHasselt de tool ‘SO2HO’. Deze digitale leeromgeving bestaat uit de virtuele wereld van de Universiteit Hasselt en zit boordevol oefeningen, waarbij onze studenten en leerlingen uit het laatste jaar secundair onderwijs hun kennis kunnen opfrissen of verbeteren. SO2HO kan ook door scholen in klasverband tijdens een les gebruikt worden.”

“Het remediëringstool is zo ontworpen dat elke jongere ongeacht zijn of haar vooropleiding, op zijn niveau de leerstof chemie uit het secundair onderwijs op een boeiende en interactieve manier kan inoefenen”, vult praktijkassistent chemie, Kristien Brassine aan. “De student kan met SO2HO op eigen tempo zijn/haar kennis van chemie opkrikken en krijgt na het maken van een reeks oefeningen meteen feedback. We hebben ook aandacht geschonken aan het design van het platform en aan leuke animaties met een gamegehalte met onze universiteit en de stad Hasselt als inspiratiebron.”

Introductiedagen

Tijdens de introductiedagen maakten onze studenten al kennis met SO2HO. Op deze manier hoopt UHasselt dat de studenten beter voorbereid kunnen starten aan hun opleiding.

Ontdek het platform op www.so2ho.be