Topmanager Ronnie Leten ontvangt eredoctoraat UHasselt    17 dec 2018

Prof. dr. Piet PAUWELS

32-11-268707

piet.pauwels@uhasselt.be

Op 28 februari reikt de faculteit Bedrijfseconomische wetenschappen van UHasselt een eredoctoraat uit aan Ronnie Leten, topondernemer en huidig voorzitter van de Zweedse telecomreus Ericsson en het mijnindustriebedrijf Epiroc. “Dit eredoctoraat kadert in het vijftigjarig bestaan van het Economisch Onderwijs in Limburg”, zegt promotor en decaan BEW Piet Pauwels. “Als alumnus van onze instelling bouwde Ronnie Leten een indrukwekkende carrière uit met grote internationale impact, zonder zijn eigen roots te vergeten.”

“Ronnie Leten is een manager buiten categorie. Een visionair én harde werker”, zegt prof. dr. Piet Pauwels. “Acht jaar lang stond hij aan het hoofd van het Zweedse Atlas Copco, een industriële onderneming met 45.000 werknemers. En na het voorzitterschap op te nemen bij Electrolux, is Ronnie Leten momenteel voorzitter van het Zweedse technologiebedrijf Ericsson en het mijnindustriebedrijf Epiroc. In 2014 werd hij als eerste in het buitenland actieve manager, verkozen tot Vlaams manager van het jaar. Het is ronduit indrukwekkend wat Ronnie Leten verwezenlijkt heeft”, zegt Piet Pauwels.

Alumnus met ambitie en respect

“In het kader van het vijftigjarig bestaan van het Economisch Onderwijs in Limburg konden we ons dan ook geen betere eredoctor inbeelden”, gaat Piet Pauwels verder. “Ronnie Leten studeerde in 1979 af aan de Economische Hogeschool Limburg met een diploma Handelswetenschappen. Sindsdien toont hij zich niet alleen als een ambitieus topmanager, maar ook als iemand met respect voor zijn afkomst en een scherpe blik op de Vlaamse economie en duidelijke visie op het onderwijs. Ronnie Leten is een echte wereldburger en een empathisch persoon. Iemand die zich kan wegcijferen voor het groter belang, maar natuurlijk ook heel goed kan cijferen. Kortom: een voorbeeld voor velen, en niet in het minst voor onze studenten en alumni.”

Over vijftig jaar Economisch Onderwijs in Limburg

Dit academiejaar is het precies vijftig jaar geleden dat het Economisch Onderwijs in Limburg startte. Toen nog onder de naam Economische Hogeschool Limburg. In 1991 werd deze instelling geïntegreerd binnen het toenmalige LUC, later UHasselt.

“Trots kijken wij als faculteit Bedrijfseconomische wetenschappen terug op deze vijftig jaar”, zegt decaan BEW Piet Pauwels. “Als gezonde faculteit bouwen we vandaag met veel respect verder op een rijk verleden. En dat doen we met een sterke en jonge ploeg. Als ambitieuze faculteit durven wij dan ook optimistisch kijken naar de toekomst.  The best is yet to come!”, besluit Piet Pauwels.