Tropisch warm UHasselt: 79.771,06 euro ingezameld voor Music For Life    9 jan 2018

Tropisch warm UHasselt: 79.771,06 euro ingezameld voor Music For Life
9 jan 2018

Studenten en personeelsleden van de UHasselt hebben met hun Music For Life-acties 79.771,06 euro ingezameld. Een stuk daarvan is bestemd voor het Revalidatie & MS Centrum Overpelt. “Met 110 acties – voor uiteenlopende goede doelen – heeft de UHasselt zich van haar warmste én meest geëngageerde kant getoond”, zegt rector Luc De Schepper.

Voor het derde jaar op rij al werd het op campus Diepenbeek en Hasselt in de aanloop naar kerst tropisch warm. Studenten en personeelsleden verkochten zelfgemaakte soep, tweedehandskledij en wenskaarten. Ze dansten en wandelden zich in het zweet. Er waren liveconcerten, een boekenmarkt en een heuse piñata challenge. Eén van de opvallendste acties was ongetwijfeld die van handelswetenschapper in spe Dries De Mey: hij ging in Pamplona – waar hij op erasmus is – na de les schoenen poetsen van medestudenten en voorbijgangers.

Multiple Sclerose
Het bedrag van 79.771,06 euro gaat naar een waaier van goede doelen, waaronder het Revalidatie & MS Centrum Overpelt. Dat heeft een sterke reputatie opgebouwd rond ‘multidisciplinaire behandeling’ (MDR), waarbij mensen met MS worden bijgestaan door een team bestaande uit een neuroloog, revalidatiearts, MS-verpleegkundige, klinisch psycholoog én maatschappelijk werker.

“Zo’n zorgaanbod wordt nog niet voldoende vergoed. De UHasselt wilde zich dan ook graag inzetten om geld in te zamelen voor het Centrum en zijn unieke MDR-behandeling. Multiple Sclerose-onderzoek is ook een van onze speerpunten, dus de thematiek ligt ons sowieso nauw aan het hart”, aldus rector Luc De Schepper.