Logo UHasselt

menu

UHasselt


Nieuws

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

< OVERZICHT

UHasselt SEE start Growth Academy    18 apr 2018

UHasselt SEE start Growth Academy
18 apr 2018

CONTACTPERSOON

De heer Stefan COENEN

32-11-268708

stefan.coenen@uhasselt.be


UHasselt SEE (School of Expert Education) en Paquay & Associates, expert in groeibedrijven, richten samen de Growth Academy op. Samen zullen ze actieve workshops, masterclasses en langere opleidingen uitwerken, op maat van ondernemers van snelgroeiende bedrijven. Deze nieuwe academy richt zich op de talrijk aanwezige groeibedrijven in de Euregio.

UHasselt heeft resoluut gekozen om te evolueren naar een zogenaamde civic universiteit. Een universiteit, diep verweven in het maatschappelijke en economische weefsel van de regio. Deze regio ontwikkelt zich als plek voor starters en groeibedrijven. Speciaal voor deze bedrijven wordt er in de Growth Academy een aangepast, praktijkgericht opleidingspakket aangeboden. 

Dit opleidingsaanbod is uitgewerkt door de School of Expert Education (UHasselt SEE) , samen met Matty Paquay. Oprichter van Paquay & Associates. Dit bedrijf begeleidt al jaren groeibedrijven. Matty Paquay is ook mede-auteur van het recent verschenen managementboek “De Groeiparadox”. Hier beschrijft hij, samen met mede-auteur Bart Lodewijckx (dir. Unizo Limburg), de meest voorkomende groeipijnen voor bedrijven. De ondernemer leert in het boek de symptomen herkennen en ontdekt hoe de pijnen het best worden aangepakt. Paquay is als gastdocent in Business Model Design ook verbonden aan de UHasselt.

Soorten opleidingen

UHasselt SEE en Paquay willen een breed opleidingsaanbod voor groeibedrijven ontwikkelen. In een eerste fase worden drie academisch onderbouwde en praktisch georiënteerde opleidingen aangeboden in de growth academy:

  • Business Model Design: voor bedrijven en ondernemers die meer willen weten over hun business model. Hoe dit in kaart te brengen, te begrijpen en aan te passen aan de marktomstandigheden.
  • Value Proposition Design: voor bedrijven en ondernemers die willen weten hoe ze de behoeftes van hun klanten beter kunnen begrijpen en hierop inspelen;
  • Groeiparadox: is een traject om bedrijven en ondernemers te helpen om hun groeipijnen snel te herkennen om er zo sneller doorheen te komen.

Matty Paquay vindt het nieuwe aanbod een meerwaarde voor de regio: "Veel ondernemingen zijn op zoek naar inzichten en kennis. Terecht. Veel bedrijven blijven onder hun potentieel omdat ze bepaalde problemen niet snel genoeg herkennen en opgelost krijgen. Wij helpen zoeken naar de oorzaken en vinden oplossingen die een onmiddellijk rendement geven. Met de Growth Academy spelen we in op deze behoefte. De unieke combinatie van academische expertise en praktijkervaring kan voor heel wat bedrijven voor een fundamentele boost zorgen".

Stefan Coenen, directeur UHasselt SEE, is ook erg tevreden met het nieuwe initiatief: " Het viel ons vanuit de praktijkcolleges van Matty op dat zijn studenten beter wisten hoe het businessmodel van een bedrijf kon worden bijgestuurd dan de ondernemer van het bedrijf waar ze op werkten. Daar wilden we op verder bouwen. We kunnen inspelen op een reële behoefte bij ondernemers. Voor ons is het belangrijk om in onze opleidingen altijd de link met de werkvloer te kunnen maken.”

 Meer informatie over de specifieke programma’s vindt u op : https://www.uhasselt.be/Growth-Academy