UHasselt en Qatar University breiden samenwerking uit    6 mrt 2018

UHasselt en Qatar University breiden samenwerking uit
6 mrt 2018

UHasselt en Qatar University gaan hun samenwerking verder uitbreiden. De rectoren van de twee universiteiten tekenden vandaag (6 maart) in het Brusselse Egmontpaleis een Memorandum of Understanding.

UHasselt en Qatar University werken al langer nauw samen. Zo spraken het Instituut voor Mobiliteit en de Qatarese universiteit in oktober vorig jaar af om de uitwisseling van docenten en onderzoekers te stimuleren (onder meer via conferenties, symposia en gastcolleges). Het akkoord – dat nog tot 2022 loopt – voorziet ook in het opzetten van gemeenschappelijke projecten en publicaties. Vandaag verblijft een UHasselt-studente trouwens al in Qatar voor onderzoek.

Nauwe samenwerking tussen de twee jonge universiteiten (Qatar University werd opgericht in 1977) is er ook via IREG – de internationale rankingorganisatie. Vorig jaar was Qatar University gastheer van de IREG-conferentie, in mei 2018 neemt UHasselt de organisatie voor haar rekening.

Egmontpaleis
UHasselt en Qatar University willen hun samenwerking nu verder uitbreiden naar alle faculteiten en onderzoeksinstituten. Dat impliceert dus: méér uitwisseling van docenten, studenten, onderzoekers én kennis. Rector Luc De Schepper en zijn Qatarese evenknie Hassan Rashid Al-Derham ondertekenden het Memorandum of Understanding in het statige decor van het Egmontpaleis.

“Goede wetenschap veronderstelt dat je kennis deelt. Samenwerken met buitenlandse kenniscentra maakt onderzoek béter. Het vergroot om te beginnen je referentiekader als onderzoeker. Je komt in contact met collega’s die een topic op een andere manier benaderen en nieuwe dingen kunnen toevoegen”, aldus rector De Schepper.

Foto: in oktober 2017 sloten UHasselt/IMOB en Qatar University al een MoU. Nu wordt de samenwerking uitgebreid naar alle faculteiten en instituten.