UHasselt gaat nauwer samenwerken met Tsjechische en Vietnamese universiteiten    26 mrt 2018

UHasselt gaat nauwer samenwerken met Tsjechische en Vietnamese universiteiten
26 mrt 2018

UHasselt, Ostrava Technical University (Tsjechië) en de Ton Duc Thang University (Vietnam) gaan nauwer samenwerken. Rector Luc De Schepper ontving 27 maart zijn collega-rectoren Václav Snášel en Le Vinh Danh voor een heuse ondertekeningsceremonie op campus Diepenbeek.

De buitenlandse gasten, die elkaar erg goed kennen, kregen een rondleiding op zowel campus Hasselt als Diepenbeek. Op het programma stond ook een presentatie over de activiteiten van de UHasselt School of Expert Education (UHasselt SEE), van het Centrum voor Statistiek en een rondleiding bij de workshop van de faculteit Architectuur en kunst. Daarna kon het échte werk beginnen: het bezegelen van de verdere samenwerking.

Versterken
Het bestaande Memorandum of Understanding (MoU) en de afspraken rond de uitwisseling van studenten en tussen UHasselt en Ton Duc Thang University werden voor drie jaar verlengd. Daarnaast ondertekenden de twee universiteiten een ‘dual degree’ voor IMOB. Dat betekent dat UHasselt en Ton Duc Thang University samen een diploma Master of Transportation Sciences gaan uitreiken.

Momenteel werken de faculteit Architectuur en kunst en de School voor Mobiliteitswetenschappen al samen met de Ton Duc Thang University in Vietnam. Zo zakken studenten architectuur jaarlijks af naar Vietnam om er gedurende één week, samen met Vietnamese studenten, innovatieve architectuurprojecten voor lokale stakeholders uit te werken (zoals de zgn. craft villages).

Rector Luc De Schepper ondertekende namens UHasselt ook een MoU met Ostrava Technical University, dat de (al bestaande) samenwerkingsverbanden moet versterken. Met de MoU engageren de twee instellingen zich in het uitbreiden van de samenwerking zowel op vlak van onderwijs als onderzoek.