UHasselt-studente Elke Rutten wint publieksprijs-Wanatoe 2018!    23 jun 2018

UHasselt-studente Elke Rutten wint publieksprijs-Wanatoe 2018!
23 jun 2018

Masterstudente Architectuur Elke Rutten heeft de publieksprijs Wanatoe 2018 gewonnen. Een prijs die de lezers van de krant Het Belang van Limburg uitreiken om jong, creatief talent te ondersteunen.

De 23-jarige Elke Rutten uit Kinrooi krijgt de publieksprijs van Wanatoe voor haar afstudeerproject aan UHasselt. Als laatstejaarsstudent aan de faculteit Architectuur en kunst bedacht zij een nieuwe waardevolle invulling voor een stukje niemandsland aan de sluis van Diepenbeek. Een plaats voor aquacultuur, met ruimte voor onthaasting. Een ideale plek dus voor fietsers en vissers. Met de publieksprijs wint Elke een pagina in de volgende Wanatoe-bijlage van Het Belang van Limburg.

Het ontwerp van Elke is tijdens het weekend van 23-24 juni te zien op EXIT/18 in het Cultuurcentrum van Hasselt. Op de tentoonstelling stelden studenten architectuur, interieurarchitectuur, audiovisuele kunsten, beeldende kunsten en product design hun afstudeerproject voor.

Wanatoe

De Wanatoeprijs 2018 ging dit jaar naar de masterstudente fotografie Isabelle Reynders van LUCA School of Arts. Zij trok een maand lang rond in het Amazonewoud van Braziliƫ en Argentiniƫ om er te fotograferen.

De Wanatoeprijs en de publieksprijs worden jaarlijks uitgereikt door een jury en de lezers van de krant Het Belang van Limburg. Zij gaan op zoek naar het creatiefste en leukste afstudeerproject van de laatstejaarsstudenten van UHasselt, PXL MAD, Luca School of Arts en PXL Music.

Bekijk hier het filmpje over het project van Elke Rutten www.hbvl.be/wanatoe