Logo UHasselt

menu

UHasselt


Nieuws

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

< OVERZICHT

UHasselt trapt mee tegen kanker    16 mei 2018

UHasselt trapt mee tegen kanker
16 mei 2018

Vier dagen lang, van 10 tot 13 mei, gaven vier fietsers van onze universiteit het beste van zichzelf tijdens de 1000 kilometer van Kom Op Tegen Kanker. De opbrengst gaat rechtstreeks naar biomedisch kankeronderzoek.

Sinds enkele jaren organiseert Kom Op Tegen Kanker de 1000km waarbij duizenden deelnemers in teams op vier dagen –je raadde het al- duizend kilometer moeten afleggen. Het parcours is onderverdeeld in acht etappes van telkens 125 kilometer. 

Het team

Marc Jans, Tim Vanmierlo, Karen Snykers, Katleen De Wit, Gust Janssen en Andre Jacobs vertrokken vol energie richting Mechelen. De daaropvolgende vier dagen beleefden zij heel positief. "Ik wilde absoluut meerijden. Niet alleen omdat het een schitterend goed doel is, maar ook omwille van persoonlijke redenen. Net als zovelen -waaronder ook Karen van ons fietsteam- heeft kanker toegeslagen in mijn familie", vertelt Katleen De Wit. "Tijdens moeilijke momenten hield ik mijn familieleden in het achterhoofd en dit gaf me telkens een boost om te blijven doorgaan."  

Inschrijvingsgeld

Om te mogen inschrijven, moet ieder team 5000 euro inzamelen voor het goede doel. UHasselt slaagde hierin dankzij de opbrengst van Sporten Tegen Kanker en de alom bekende campusrun. Jouw sportieve prestatie op deze evenementen heeft dus direct bijgedragen aan onderzoek naar kanker.
Duizend maal bedankt!