Zonder wetenschap sta je in je blootje    21 nov 2018

Zonder wetenschap sta je in je blootje
21 nov 2018

CONTACTPERSOON

Mevrouw Els SMEYERS

32-11-268032

els.smeyers@uhasselt.be

Zondag 25 november valt er weer heel wat te beleven aan UHasselt tijdens Dag van de Wetenschap. UHasselt-collega’s werkten een leuk programma uit vol boeiende workshops, demonstraties en experimenten voor jong en oud. Kom zondag zelf ook een kijkje nemen aan onze campus Diepenbeek!

“Een leuke zondag voor iedereen met interesse in wetenschap. Van jong tot oud”. Els Smeyers en dr. Martijn Peters, de mensen achter UHasselt-wetenschapscommunicatieplatform InSCIght, moeten niet lang nadenken als we vragen wat Dag van de Wetenschap voor hen betekent.

Op jouw gezondheid!

“Dit jaar staat Dag van de Wetenschap in het teken van Gezondheid. De faculteiten GLW en RWS hebben een heel leuk programma uitgewerkt rond sport, beweging en gezond leven”, vertelt Els. “Zo wandel je op de agora het lichaam van een reus binnen en onderzoek je de gezondheid van de reus letterlijk van kop tot teen. Ideaal voor kinderen, maar ook voor volwassenen zijn er boeiende weetjes.”

“Ook andere faculteiten en onderzoeksgroepen helpen mee tijdens deze dag”, vult Martijn aan. “Naast een gezondheidsparcours staat er nog heel wat te gebeuren aan UHasselt. Er is een wetenschapsmarkt waar je de allernieuwste technologieën kan ontdekken. Je kan een bezoek brengen aan het orgaanmuseum en er is randanimatie met steltenlopers en een wetenschappelijke theatershow van mentalist Piet Kusters (bekend van Belgium’s got talent)”.

“Voor mij is het al de achtste Dag van de Wetenschap die ik begeleid”, zegt Els. “Het is altijd mooi om te zien hoeveel moeite UHasselt-collega’s steken in het aanbieden van een boeiend programma. Sommigen vragen zelfs hun hele familie om die dag mee te komen helpen. En dat loont, want vorig jaar ontvingen we bijvoorbeeld 1.500 mensen. Dat is heel wat, en daar mogen we als universiteit trots op zijn.”

Ecotron

Ook Ecotron en het Field Research Centre openen zondag de deuren voor het grote publiek. ‘Hier kom je alles te weten over het klimaatonderzoek aan UHasselt. Je kan er zelf het broeikaseffect nabootsen de oceaanverzuring waarnemen en de diversiteit aan bodemdieren van de heide ontdekken”, zegt Martijn. “We maken ons dus op voor een heel drukke Dag van de Wetenschap!”

Waar en wanneer?

Dag van de Wetenschap – zondag 25 november

Van 10u tot 17u, campus Diepenbeek

Inkom is gratis. Voor sommige evenementen (orgaanmuseum, Ecotron, CoderDojo) moet je je wel registreren. Ontdek het volledige programma op www.uhasselt.be/dagvandewetenschap