Aan de slag met je testament

32-11-268036

piet.vandebroek@uhasselt.be

Senior Classers leren testament opstellen

Universiteitsfonds UHasselt trapte het nieuwe academiejaar af met een Senior Class. De deelnemers kwamen er onder meer te weten hoe ze nu best te werk gaan bij het opstellen van een testament. Daarnaast leerden ze hoe ze zélf hun gezondheid kunnen monitoren met de smartphone.

Door de nieuwe erfenisregels lieten in 2019 méér Belgen een testament opstellen of herbekijken. En dat aantal zit nog in de lift. Maar hoe begin je daar eigenlijk aan? Bij wie moet/kun je terecht? Wat zijn de mogelijke valkuilen en waar moet je zéker op letten? Tijdens haar gastcollege in de Oude Gevangenis ging meester Ann Maelfait (Rivus Advocaten) onder meer op zulke vragen dieper in.

Daarnaast besteedde deze tweede editie van de Senior Class ook de nodige aandacht aan gezondheid. Zo toonden de onderzoekers van de Mobile Health Unit (UHasselt, Jessa en ZOL) de deelnemers hoe ze hun gezondheid zélf – lekker makkelijk thuis – kunnen opvolgen. Bij wijze van actueel toemaatje blikte Roger Huisman (jarenlang buitenlandjournalist bij Het Belang van Limburg) alvast vooruit op de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020 – en een mogelijke herverkiezing van Donald Trump.

En er viel ook veel op te steken buiten de aula. Tijdens de koffiepauze konden de Senior Classers bij de Mobile Health Unit onder meer hun hartritme laten controleren via de smartphone. Mark Huygen (Huygen & Claesen Advocaten), Anouck Lejeune (Puilaetco Dewaay) en UHasselt-professor Charlotte Declerck stonden dan weer paraat voor meer specifieke vragen over de erfeniswetgeving en het opstellen van een testament.

Goede doelAlle deelnemers aan de Senior Class doneerden 10 euro aan Universiteitsfonds UHasselt. “Met uw steun helpt u onze onderzoekers en onze studenten vooruit. Wij zijn dan ook erg dankbaar voor uw donatie”, zo opende rector Luc De Schepper de dag. Aan het einde kreeg iedereen overigens nog een goodiebag mee naar huis – met meer informatie over schenken en over het Universiteitsfonds. Deze tweede editie van de Senior Class was een samenwerking tussen Universiteitsfonds UHasselt en Het Belang van Limburg.