Boterhammen op de Agora 2019    17 mei 2019

Prof. dr. Luc DE SCHEPPER

32-11-268001

luc.deschepper@uhasselt.be

Hoera! UHasselt is jarig!

46 jaar… sommigen noemen dat ‘de slechte kant van de 40’.
Voor een universiteit is dat net een extra reden om goed te vieren.

De jarige trakteert. Gratis ijs én muziek! Op 28 mei zullen de ijsjes klaar liggen op de Agora en in het restaurant van Campus Hasselt.

De concerten - allemaal PXL Music bands trouwens - ontdek je hier beneden.

PORTLAND - Agora Diepenbeek: 12u15 – 12u45

Finalisten Humo's Rock Rally 2016. Winnaars van 'De Nieuwe Lichting' bij Studio Brussel, 2018. Hun debuutsingle 'Pouring Rain' won meer dan een miljoen streams op Spotify, in eigen beheer. Een verpakte festivalzomer en uitverkochte clubtour brachten ze in 2018 door heel België. PORTLAND maakt dromerige, eeuwige en verhalende liedjes. Subtiele, weemoedige stukken harmonisch proza, welke de grootste kracht zijn de fantastische vocale harmonieën en interactie tussen het frontduo Jente Pironet en Sarah Pepels.

Ze zijn geselecteerd voor Eurosonic (NL) en The Great Escape (UK), zijn aangekondigd voor zowel de Belgische zomerfestivals Rock Werchter en Pukkelpop en zullen headline shows spelen in Botanique (uitverkocht) en Ancienne Belgique (TBA) in 2019. De de release van het debuutalbum (label: PIAS) staat gepland voor oktober 2019.

Voor fans van: Beach House, alt-J, Balthazar

ANTHE - Restaurant Diepenbeek: 12u00 tot 12u25 - Fitlink: 13u00 tot 13u30

Zangeres Anthe Huybrechts werd verliefd op het geluid van een akoestische piano, wat daarmee ook de grootste inspiratiebron voor haar bachelorproef werd.

Anthe dook letterlijk in de piano met microfoons en objecten om het instrument te prepareren en te combineren met haar stem.

Het resultaat is een soepele mix van zowel gemanipuleerde als zuivere geluiden. Deze ervaring zal je meenemen naar een andere dimensie.

EMPTY APARTMENTS - Restaurant Stadscampus: 12u15 – 13u15

Empty Apartments is ontwikkeld om weg te dromen. De experimentele ambient van Jolan Decaestecker heeft als bouwstenen loops en iPhone opnames uit de afgelopen 2 decennia.

Om deze elementen tot één geheel te bricoleren viel Jolan terug op experimentele concepten uit de wereld van de soundscapes, jazz, en moderne klassieke muziek.In de live uitvoering van dit lo-fi knip en plakwerk wordt één twee en vervoegt electronica muzikant Aram Santy de gelederen. Samen improviseren ze met deze loops. Qua klankkleur is er grondig gespiekt bij onder meer Sigur Rós en Daniel Lanois.Om het “Gesamtkunstwerk” compleet te maken wordt elke muzikale performance meteen visueel geïnterpreteerd door een kunstenaar uit de beeldende kunst, de schilderkunst, dedanskunst of de performance kunsten.

FAISCA - Fitlink: 12u00 – 12u25

Drummer Simon Pevée wilde, geïnspireerd door samplegrootmeester J Dilla, een blend maken van hip-hop en Braziliaanse ritmes.

Hij creëerde voor zijn bachelorproef een mixtape vol feestelijke loops en raps. Faisca zal op deze Boterhammen de mix van twee ver van elkaar liggende culturen live brengen met twee rappers.

SUSOBRINO - Restaurant Diepenbeek: 12u50 tot 13u30

Susobrino is het alterego van de 24-jarige producer en instrumentenverzamelaar Bart Vanobbergen. Zijn Boliviaanse roots inspireerden zijn passie voor exotische klanken, met in het bijzonder Zuid-Amerikaanse traditionele percussiemuziek. Zijn set captiveert en cultiveert je met instrumenten en sounds die je nergens anders te horen zal krijgen. Susobrino brengt je naar oorden waar velen onder ons nog geen voet hebben gezet.

In maart kwam zijn debuut-EP Mapajo uit bij Global Hybrid Records, een field recording die hij opnam tijdens een reis naar Bolivië. De release van zijn nieuwe album staat gepland in mei.

In februari 2018 won Susobrino de Champion Sound Beat Battle.

THE DESIRABLES - Agora Diepenbeek: 13u00 tot 13u30

The Desirables is een band gevormd door PXL-Music studenten in 2018 als een schoolproject met de bedoeling om soulfull oldschool Jamaicaanse stijl rocksteady te brengen.

The Desirables bestaan uit Hanne Verbiest en Eden De Wit die de bitterzoete soulzang coveren, Kasper Van de Ponseele die de karbonades en de skanks voor zijn rekening neemt, Maarten Schelkens die de hartslag brengt en Danté Declercq die de bascultuur in stand houdt. Samen brengen ze een mix van (vergeten) covers en eigen werk op een echte liefdes-rock manier, met respect en liefde voor de cultuur.

Fans en nerds zullen Studio One, Duke Reid, Alton Ellis, Ken Booth … herkennen.

∞ Music for lovers and the brokenhearted ∞