De Warmste Week: UHasselt schenkt 10.000 euro aan vzw Kids    14 mrt 2019

De Warmste Week: UHasselt schenkt 10.000 euro aan vzw Kids
14 mrt 2019

UHasselt overhandigt een cheque van 10.000 euro aan vzw Kids. De universiteit koos voor vzw Kids als centrale goede doel tijdens de afgelopen Music For Life 2018. Met het geld zal de organisatie buitenspeelmateriaal en ontspanningsmogelijkheden aankopen.

Tijdens de afgelopen Warmste Week, in het kader van Music For Life, organiseerden personeelsleden en studenten van UHasselt in totaal 55 acties. Ze kookten, bakten, verkochten boeken, voetbalden en wandelden. En net als de voorbije edities leverde dat heel wat geld op. Een groot deel van dit geld, 10.000 euro, gaat naar vzw Kids, dit jaar gekozen als centrale goede doel van UHasselt.

“UHasselt is ervan overtuigd dat onderwijs de sleutel is tot kansen en vooruitgang. En dit idee zien wij ook bij vzw Kids”, zegt Luc De Schepper, rector UHasselt. “Net als UHasselt geloven zij dat elk talent waardevol is en dat elk talent tot zijn recht moet komen. Dat tonen ze iedere dag door onderwijs en begeleiding aan te bieden aan kinderen met een communicatieve beperking. Om deze reden koos UHasselt dan ook met volle overtuiging voor vzw Kids als centrale doel voor Music For Life 2018.

“We zijn zeer blij met deze steun van UHasselt”, zegt Margo Nulens, algemeen directeur vzw Kids. “Dit geld zullen wij investeren in
buitenspeelmateriaal en ontspanningsmogelijkheden op onze terreinen. De kracht die buitenspelen heeft op de ontwikkeling en het leervermogen van kinderen en jongeren is enorm. Vandaar dat we willen investeren in leuke en uitdagende speelvormen. Zeker nu de lente en zomerperiode eraan komt zal dit heel erg van pas komen.”