Eric Pass Algemeen Beheerder    4 dec 2019

Eric Pass Algemeen Beheerder
4 dec 2019

Sinds 1 december is Eric Pass aan de slag als nieuwe Algemeen Beheerder van UHasselt. Eric Pass is alumnus Handelswetenschappen van deze universiteit en deed uitgebreide managementervaring op in het internationale bedrijfsleven. "Niet dat ik het zo precies uitgekiend heb, maar ik had in mijn hoofd wel een plan om mijn leven in fases van telkens 25 jaar uit te rollen. Studeren tot ongeveer 25 jaar, daarna 25 jaar een internationale carrière uitbouwen en vervolgens een meer sociale dimensie aan mijn professioneel leven geven. Ik ben heel blij dat ik die maatschappelijke ambitie aan UHasselt mag realiseren", zegt Eric.

Hij is geboren Limburger maar -door lang in het buitenland te werken en wonen- met een brede kijk op de wereld en de wijze waarop die snel verandert. "Als civic universiteit moeten we daarop inspelen, dus altijd in beweging zijn en ons aan de steeds wijzigende omstandigheden aanpassen. In Japan leerde ik de wijsheid die zegt dat je de ander en het verleden niet kan veranderen, maar wel jezelf en de toekomst. Dat vat de uitdaging voor de universiteit en mezelf mooi samen.”

Voor hij aan UHasselt startte was Eric Pass aan de slag bij de POM (Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij Limburg) waar hij de socio-economische ontwikkeling van Limburg mee vorm gaf. "Een ideale leerschool om na mijn verblijf in het buitenland terug connectie te maken met de regio en een goed zicht te krijgen op wat er reilt en zeilt. Ook die ervaring zet ik nu met veel goesting in voor UHasselt.”