Het horrorhuis en ‘terug in de tijd’. De winnaars van de UHasselt-Chrysostomoswedstrijd    17 dec 2019

17 dec 2019

CONTACTPERSOON

Mevrouw Sarah TIMMERMANS

32-11-268173

sarah.timmermans@uhasselt.be

Chrysostomos wordt dit jaar bij zes middelbare scholen nóg wat steviger gevierd met de steun van UHasselt. Zij winnen de UHasselt-Chrysostomoswedstrijd, waarmee onze universiteit de origineelste ideeën voor een onvergetelijk Chrysostomos beloont. Onder de zes verschillende scholen wordt een prijzenpot van 2.500 euro verdeeld om hun laatste 100 dagen extra feestelijk in te zetten. Winnaars dit jaar zijn Humaniora Kindsheid Jesu Hasselt, GO! Atheneum Geel, Heilig Hart College Lanaken, Sint-Martinusschool Herk-de-Stad, Virga Jesse College Hasselt en Instituut Mariaburcht Stevoort.

‘Overtuig ons van jouw origineelste Chrysostomos-idee en wij helpen om jouw Chrysostomos nog onvergetelijker te maken’, met die wedstrijd daagt UHasselt voor het derde jaar op rij middelbare scholen in heel Vlaanderen uit. De winnaars krijgen elk een mooie som geld om hun origineelste ideeën te doen uitkomen.

Samen met hun klas- en jaargenoten dachten de laatstejaarsleerlingen na over hun ultieme Chrysostomosfeest en maakten ze een inschatting van de kostprijs. Zo probeerden ze een jury van UHasselt te overtuigen. “Origineel uit de hoek komen en zin hebben om te ondernemen zijn kwaliteiten die je zowel tijdens je studie als in je latere carrière goed kan gebruiken”, zegt Sarah Timmermans, marketing coördinator UHasselt. “Elk van onze winnaars had duidelijk nagedacht over hun idee voor een onvergetelijke Chrysostomos en had zin om zelf aan de slag te gaan met de som die wij hen geven. Ook het bredere publiek kon meestemmen voor het winnende idee. In totaal werden er 10.763 stemmen uitgebracht.”

De winnende scholen zijn:

Go! Atheneum, Geel (750 euro)

Griezelen op school. Voor één dag wordt de speelplaats van het Go! Atheneum in Geel omgetoverd tot een mistig en macaber kerkhof mét “gruwelijk” afscheidsritueel en duivelse hapjes en drankjes. De ondergrondse parking van de school wordt een griezeldoolhof voor de 5de jaars.

Humaniora Kindsheid Jesu, Hasselt (750 euro)

De laatstejaars van het Kindsheid Jesu gaan ‘back in time’. Een teletijdmachine zal hen heel wat avonturen laten beleven tijdens hun Chrysostomos. De dag start alvast met groepsdansen en heel wat verrassingen.

Heilig Hart College, Lanaken (250 euro)

Ook in het Heilig Hart College van Lanaken gaan de leerlingen (een beetje) terug in de tijd. Onder het centrale thema ‘The New Twenties’ organiseren de leerlingen een festival in het teken van de jaren 2000.

Instituut Mariaburcht, Hasselt (250 euro)

In het instituut Mariaburcht in Stevoort organiseren ze een eigen Emmy show. Iedere klas bedenkt een act in de categorieën horror, misdaad of komedie. Het publiek kiest de Emmy winnaars. De namiddag sluiten de leerlingen af door onder meer zelf mee te spelen in een comedyshow.

Sint-Martinusschool, Herk-de-Stad (250 euro)

Kleur! Kleur! Kleur! De Sint-Martinusscholen in Herk-de-Stad zullen hun laatste honderd dagen kleurrijker dan ooit inzetten met een pré-Chrysostomosfuif met confettikanonnen, regenbogen en lichtspektakel.

Virga Jessecollege, Hasselt (250 euro)

Virga Jessecollege goes into Space. Chrysostomos staat in deze school volledig in het teken van astronomie en astrologie. En de leerkrachten strijden om XMOS-kapitein van dit jaar te worden.