Studentenproject Salivaid wint Jong Voka Gen Z Award    5 apr 2019

Mevrouw Els HUYSMAN

32-11-268720

els.huysman@uhasselt.be

De studenten Thibaut Santermans (UHasselt) en Bernard Schiepers (Hogeschool PXL) zijn de winnaars van de eerste Jong Voka Gen Z Award. Zij bouwden de sterkste businesscase voor hun startersidee Salivaid, een app die aan de hand van speeksel een gepersonaliseerd gezondheidsprofiel wil opstellen.

Na een lang voorbereidingsparcours werd in discotheek Versuz voor 300 aanwezigen de finale pitchsessie georganiseerd voor de Jong Voka Gen Z Award. Jong Voka Limburg wil op die manier jong ondernemerschap aanmoedigen bij studenten. Salivaid, het project van studentenThibaut Santermans (UHasselt) en Bernard Schiepers (Hogeschool PXL) wist uiteindelijk de jury en het publiek te overtuigen. Ook de andere finalisten, U-Block en Amigrow, toonden zich ambitieus en veelbelovend.  De winnaars gaan dankzij KBC naar huis met een geldprijs van 15.000 euro. Voka – KvK Limburg vult dat prijzenpakket aan met opleidingen ter waarde van 10.000 euro.