Toppers uit ontwikkelingslanden krijgen op 15 mei eredoctoraat van Vlaamse Universiteiten.    28 feb 2019

28 feb 2019

Op 15 mei zal UHasselt samen met de andere Vlaamse universiteiten een eredoctoraat uitreiken aan vijf mensen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt op het vlak van de universitaire ontwikkelingssamenwerking. Deze gezamenlijke plechtigheid kadert binnen de 20ste verjaardag van VLIR-UOS.

UHasselt reikt een eredoctoraat uit aan de Braziliaanse Clarice Garcia Borges Demétrio, professor biometrie aan de universiteit van Saõ Paulo. “Clarice Demétrio heeft biometrie op de kaart gezet in haar land”, vertelt rector Luc De Schepper, promotor van dit eredoctoraat.

“Eigenhandig heeft zij een sterk internationaal biometrisch netwerk opgebouwd tussen Brazilië en de rest van de wereld. Ondertussen zijn Brazilianen gekend en gerespecteerd in de wereld voor biometrie, en heel wat internationale collega’s zijn naar Brazilië geweest voor onderwijs en onderzoek. Dit zorgde ook al voor verschillende stabiele en langdurige samenwerkingsverbanden.”

De andere eredoctoren zijn:

•             José Ramón Saborido Loidi (Cuba) - VUB
•             Leymah Roberta Gbowee (Liberia) - UGent
•             Nteranya Sanginga (DR Congo) - KU Leuven
•             Jean-Jacques Muyembe Tamfun (DR Congo) – UAntwerpen

De uitreiking en academische zitting zal op 15 mei 2019 om 15uur plaatsvinden in de BOZAR in Brussel.
Noteer alvast deze datum in uw agenda.

Meer info vindt u hier