Logo UHasselt

menu

UHasselt


Nieuws

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

< OVERZICHT

UHasselt-onderzoekster Hannelore Bové bij Forbes’ meest beloftevolle onderzoekers onder de dertig jaar    12 feb 2019

UHasselt-onderzoekster Hannelore Bové bij Forbes’ meest beloftevolle onderzoekers onder de dertig jaar
12 feb 2019

CONTACTPERSOON

Prof. dr. Hannelore BOVE

32-11-268381

hannelore.bove@uhasselt.be


Hannelore Bové, post-doctoraal onderzoekster aan UHasselt, is opgenomen in de prestigieuze “30 under 30” lijst, voor meest beloftevolle Europese onderzoekers in de gezondheidswetenschappen. Die lijst wordt samengesteld door het toonaangevende Amerikaanse magazine Forbes. “Dit is een heel mooie erkenning en een unieke kans om ons onderzoek ook internationaal nog meer bekendheid te geven”, zegt dr. Hannelore Bové.

Hannelore Bové krijgt de nominatie voor haar onderzoek waarin ze erin slaagde om roetdeeltjes in menselijke stalen zoals bloed of urine te detecteren. “Hiermee kunnen we inzicht krijgen in welke mate ons lichaam deze vervuiling opneemt en wat de effecten hiervan zijn op onze gezondheid”, zegt Hannelore Bové.

Forbes lijst

Sinds 2012 stelt het Amerikaanse zakelijke tijdschrift een lijst samen van personen onder de dertig jaar die de toekomst zullen vorm geven. In deze lijst komen niet alleen jonge onderzoekers, maar ook oa. jonge ondernemers, kunstenaars en beroemdheden aan bod. Forbes stelt deze lijst zowel in Europa, Amerika als in Azië samen.

Hannelore Bové is in de Forbes lijst 30 under 30 geselecteerd in de categorie gezondheidswetenschappen. “Dit is een hele eer voor mij”, zegt Hannelore Bové. “Het is natuurlijk een bekroning voor het harde werk dat we met onze onderzoeksgroep de afgelopen jaren hebben gedaan. En dit is natuurlijk ook een unieke kans om in contact te komen met de andere genomineerde jonge onderzoekers, waarbij ik zeker ben dat iedereen heel wat van elkaar kan leren.”

De afgelopen maanden heeft Hannelore Bové al heel wat nominaties en prijzen gewonnen met haar onderzoek. Zo behaalde ze vorig jaar nog de top vijf van grootste wetenschapstalenten van 2018, uitgereikt door het wetenschappelijke magazine New Scientist.