UHasselt stijgt naar 65ste plaats in ranking jonge universiteiten Times Higher Education    27 jun 2019

27 jun 2019

CONTACTPERSOON

Prof. dr. Luc DE SCHEPPER

32-11-268001

luc.deschepper@uhasselt.be

In de ranking voor jonge universiteiten (jonger dan 50 jaar) van het prestigieuze Times Higher Education stijgt UHasselt naar de 65ste plaats. 19 plaatsen hoger ten opzichte van vorig jaar. UHasselt scoort onder meer beter op vlak van onderwijs, inkomsten uit contractonderzoek en internationale uitstraling.

De Times Higher Education World University Ranking maakt jaarlijks een oplijsting van de beste universiteiten jonger dan vijftig jaar wereldwijd. In totaal werden er dit jaar 351 jonge universiteiten gerangschikt op basis van hun prestaties op vlak van onderwijs, onderzoek (volume, inkomsten, invloed, reputatie, citaties), internationale uitstraling en inkomsten uit contractonderzoek. Aan elke indicator wordt een percentage gehecht, de optelsom daarvan bepaalt dan de uiteindelijke plaats in de ranking.

“Dit jaar scoort UHasselt 47,7 procent ten opzichte van de best scorende universiteit, dat is een stijging van bijna 5 procent ten opzichte van vorig jaar”, zegt Hanne Poelmans, stafmedewerker onderzoekscoördinatie aan UHasselt. “Vooral op vlak van internationale uitstraling (+10%), inkomsten uit contractonderzoek (+6%) en onderwijs (+8%) is er een stijging.”

UHasselt behaalt nu dus de 65ste plaats in deze ranking en doet het zo 19 plaatsen beter dan vorig jaar, toen UHasselt 84ste stond. “We zijn blij met deze stijging, die aantoont dat we in internationaal vergelijkend perspectief sterk scoren”, zegt rector van UHasselt Luc De Schepper. “Zowel op vlak van onderwijs als onderzoek zit UHasselt in een stijgende lijn. Het is goed om te zien dat dit ook in een wereldwijde ranking voor jonge universiteiten getoond wordt.”

Alle resultaten kan u bekijken via www.timeshighereducation.com/world-university-rankings.